House Wind ,比利时,Architecten De Bruyn

一个破旧的磨坊船体构成了《风之家》不寻常的单户住宅的基础。船体和相邻的附属建筑被修复,并以简单、不复杂的体量进行扩建。内向的磨坊主体与外向的扩展相遇。House Wind在很大程度上类似于一个彻底的修复项目,因为磨坊主体的状况非常糟糕,必须在尽可能多地保留现有部件的情况下进行重建。我们寻找了可以用于额外砌筑的恢复性砖块。所有的东西都用石灰砂浆加固,船体内现有的两块混凝土板被加固,两块新的混凝土板被小心翼翼地插入现有的体积中。

A dilapidated mill hull forms the basis for the unusual single-family dwelling of House Wind. The hull and the adjacent outbuildings were restored and expanded with a simple, uncomplicated volume. Introverted mill body meets extroverted extension. House Wind is, to a large extent, similar to a thorough restoration project, as the mill body was in very poor condition and had to be rebuilt with as many as possible of the existing parts preserved. Recuperation bricks were sought out that could be used for extra masonry. Everything was mortared with lime mortar, the two existing concrete slabs within the hull were reinforced, and the two new ones were carefully inserted into the existing volume.

新的开放体量包括底层的生活空间和厨房以及一楼的主卧室。该结构由光滑的混凝土楼板之间的钢柱结构组成。一个由幕墙型材组成的轻质围护结构包围着这个结构,并在玻璃和不透明的外墙部分之间提供了一个动态的相互作用。大量的玻璃被用来让日光渗透到房屋深处和内向的磨坊外壳中。与扩建部分开放、外向的特点相比,磨坊外壳由于其封闭、砖块的设计,具有内向的建筑风格。出于这个原因,一楼的图书馆和一楼的浴室的安静和保留功能被定位在这里。在顶层的两层,通过提供更大的外墙开口,连接到绿色的环境,打破了这种内向性。

The new open volume includes the living spaces and kitchen on the ground floor and the master bedroom on the first floor. The structure consists of a steel column structure between smooth concrete floor slabs. A light envelope of curtain wall profiles encloses this structure and provides a dynamic interplay between glazed and opaque facade sections. A generous amount of glazing is used to allow daylight to penetrate deep into the house and the introverted mill hull. In contrast to the open, extroverted character of the extension, the mill shell has an introverted architecture because of its closed, brick design. For this reason, the quiet and reserved functions of the library on the ground floor and the bathroom on the first floor have positioned here. On the top two floors, the introversion is broken by providing larger façade openings that connect to the green surroundings.

新的扩建部分与磨坊的外壳形成了一个清晰而新鲜的对比。这两个体量在大多数房间里都结合在一起,并完美地相互补充。主要建筑材料的简单性,如砖、混凝土、钢和铝,与贯穿不同空间的彩色固定家具相得益彰。灰色、绿色和橙色的点缀创造了一种清新的现代氛围。

The new extension forms a clear and fresh contrast with the shell of the mill. Both volumes come together in the majority of the rooms and complement each other perfectly. The simplicity of the major building materials, such as brick, concrete, steel and aluminium, are complemented by colourful fixed furniture throughout the different spaces. The grey, green and orange accents create a fresh, contemporary atmosphere.

Architects: Architecten De Bruyn
Area : 244 m²
Year : 2020
Photographs :Johnny Umans
Manufacturers : Sapa
City:DENDERMONDE
Country:Belgium