JC之家,阿根廷,Adolfo Mondejar & Francisco Figueroa Astrain

这座房子是在科尔多瓦市郊区的一个私人社区开发的。该住房计划是基于家庭关系和居住在其中的每个成员的特点,对其他人来说很有趣。它被设置在一个后方朝北的地段,这就是为什么它假设了一个方向和寻找街道上的隐私之间的快乐巧合。

The house is developed in a private neighborhood on the outskirts of the city of Córdoba. The housing program is interesting for others based on the family relationships and characteristics of each member that inhabits it. It is set up in a lot with the rear-facing north, which is why it assumes a happy coincidence between orientations and the search for privacy on the street.

我们开发了一个U形的计划,向东边开放,在那里,方向开始定义其余的建议。该项目在一层楼进行,试图确保白天的生活空间被绿色包围,浸泡在芳香的植物中,为居住者的感知提供空间氛围,而夜晚的空间则占据了房子的一侧。

We developed a U-shaped plan that opens to the east where the orientations begin to define the rest of the proposal. The project is carried out on one floor, trying to ensure that the daytime living spaces are surrounded by green, impregnated with aromatic plants that give a spatial atmosphere to the perception of its occupants, while the night spaces occupy one side of the house.

厨房和生活区是分开的,并由于其居民构成的关系而保持相似的比例。我们提议通过一个天井的入口,确保在其内部与绿色的双重关系。

The kitchen and living areas are separated and maintain a similar proportion due to the relationships posed by their inhabitants. We proposed the entrance through a patio that ensures a double relationship with the green in its interiors.

这座房子可以从一个双重移动的太阳能保护过滤器中表现出它的封闭性或开放性,该过滤器由阳极氧化铝板制成,使其成为可能。在前面,同样的过滤器作为封闭和关闭的结构通向街道空间,进一步加强了与内部庭院的关系。

The house can manifest itself closed or open inside from a double mobile solar protection filter, made with anodized aluminum panels that make it possible. On the front, this same filter acts as closing and shut structure to the street spaces, further reinforcing the relationship with the interior patio.

房子的结构是在承重砖石上的裸露混凝土板和双黑砖墙,给人一种新的室内外颜色的感觉。它的天花板是平的,并由清水混凝土制成的支撑梁上的配件组成不同的高度。U型天井是封闭的,有一个社交空间和烧烤架,无论住宅区在哪里都可以进入。

The house is built with a structure of exposed concrete slabs on load-bearing masonry and a double black brick wall, giving a new interior exterior color perception. Its ceilings are flat and are composed of different heights by the fittings in its support beams made of fair-faced concrete. The U-shaped patio is closed with a social space and barbecue, which is entered regardless of the residential areas.

这座房子试图摆脱典型的私人社区类型的美学,通过使用规模和图像来寻找其形态和色彩的表达。

The house tries to get away from the aesthetics of the typical private neighborhoods typologies by using scale and image in search of its morphological and chromatic expression.

Architects: Adolfo Mondejar, Francisco Figueroa Astrain
Area: 445 m²
Year: 2020
Photographs: Gonzalo Viramonte
Manufacturers: ANODAL, Corblock, Edificor, Giunta Muebles, Jonhson, iluminar
Engineering :Edgard Moran
Collaborators:Enrico Kreiman
City:Córdoba
Country:Argentina

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注