Komame Commons社区中心 ,日本,Katsuhiro Miyamoto & Associates

一个涉及抗震加固的项目,将客户的岳父建造的混凝土块苹果园监测外屋改造成具有多种功能的公共空间,如课外活动、老年人护理和消费者合作站。

A project that involved seismic reinforcement and conversion of a concrete block apple orchard monitoring outhouse built by the client’s father-in-law into a common space with multiple functions such as after-school, elder care, and a consumers’ Co-op station.

现有的建筑骨架和饰面已经浸透了整个家庭的记忆,被有意留作 “痕迹”,没有任何修改。新的元素,如抗震加固被添加到它们上面,以创造一个新旧材料的新风景。

The existing building skeleton and finishes that had been soaked in the memories of the whole family were intentionally left as “traces” without any modification. New elements such as seismic reinforcements were added on top of them to create a new scenery with the old and new materials.

RC、钢架、屋顶底层和配件都是由当地承包商建造的,而室内家具和油漆则是由建筑系学生与客户一起本着自建精神完成的。

The RC, steel frame, roofing underlay, and fittings were constructed by local contractors while the interior furniture and painting were done by architecture students with the clients in the spirit of self-building.

此外,客户和学生目前正计划对周围的景观也进行自我建设。

Furthermore, the client and students are currently planning to self-building the surrounding landscape too.

Architects: Katsuhiro Miyamoto & Associates
Area : 127 m²
Year : 2019
Photographs :Takumi Ota
Lead Architect : Katsuhiro Miyamoto
City : Matsumoto
Country : Japan