Las Marías之家,阿根廷, Santiago Viale + Daniella Beviglia

房子在大量的树木和植被中展开,这就是为什么检测可用的空隙成为优先事项的原因,这些空隙是房子的社会区域的配置空间,而朝北的私人区域的矩形棱形被处置,两者通过围绕主庭院的循环连接。

The house unfolds among profuse trees and vegetation, the reason why detecting the voids available became a priority, being these the configuring spaces of the social area of the house, while towards the north the rectangular prism of private areas was disposed of, both connected through a circulation surrounding the main courtyard.

这些设计决定追求的目标是保持场地内所有的树木,以实现尽可能少的环境影响。

These design decisions pursued the objective of maintaining all of the trees that the site contained, with the purpose of achieving the least environmental impact possible.

热力条件从一开始就被考虑到了;据此决定保持密封上方的树木的植被量作为基本的太阳能保护器。此外,房子呈现出几个中间空间,继承了我们的殖民主义建筑。

The thermal condition was considered from the very first idea; by which it was decided to maintain the volume of vegetation from the trees above the sealing as the elemental solar protector for this. Moreover, the house presents several intermediate spaces, inherited from our colonial architecture.

房子的所有私人区域都被放置在一个朝北的街区,它有混凝土屋檐,允许冬天有充足的阳光进入,而夏天则没有。

All the private areas of the house were placed in a north-facing block, which has concrete eaves that allow the entry of abundant sunlight in winter and none in summer.

在面向街道的西面,建议在车库前设置砖块遮挡,它们共同形成一个过滤器,由材料和方案建议确认,以防止下午的强烈阳光。

On the facade facing the street, to the west, a brick screening was proposed before the garages, which together form a filter confirmed by a material and programmatic proposal as a protection from the strong afternoon sunlight.

天窗被建议在几个空间中使用,这不仅是一个将自然光纳入室内的元素,减少了能源消耗;而且它们也为建筑语言的外部和内部空间带来了特色。

Skylights were proposed in several spaces, which not only work as an element that incorporates natural light inside, reducing energy consumption; but they also lend character to the architectural language both outside and inside spaces.

保持现有植被的决定意味着与所选择的建设性系统有直接关系,试图避免砍伐树木,并防止它们干扰树根。

The decision of maintaining the existing vegetation meant a direct relation with the constructive system chosen attempting to avoid cutting the trees as well as preventing them to interfere with their roots.

Architects: Daniella Beviglia, Santiago Viale
Area : 4090 ft²
Year : 2022
Photographs :Gonzalo Viramonte
Manufacturers : AutoDesk, Chaos Group, Patagonia Flooring, ANODAL, Conbell, ECCI, Electroalem, Ferrocons, HORACIO MARICONI, IL VANITORI, Julia Sol, LIGHT, Ladrillos Bustamante, Luvirma, Marenchino Vidrios, Merlino, Michel E Hijos, Revcon, Saniplast, Trimble Navigation
Lead Architects : Daniella Beviglia, Daniela Iciksonas
Design Team : Florencia Esteban, Tito Maximiliano Gonza, Juan Macías, Eduardo Storaccio
Engineering : Carlos Pudo
Consultant : José Manuela Viale
Collaborators : Santiago Viale Beviglia
City : Cordoba City
Country : Argentina