Lavandaria Ansião ,葡萄牙, Bruno Dias Arquitectura

这个项目在村子的中心形成,在一个已经以洗衣服务而闻名的地方。一个以前不存在的大厅被建在原有的空间里。主要的想法是将员工花费大部分时间的工作和存储区域与私人区域以及欢迎客户的公共空间–入口大厅分开。

This project takes shape in the center of the village, in a place already known for its laundry services. A hall, which was previously non-existent, was built into the pre-existing space. The main idea is to separate the working and storage area, where employees spend most of their time, from the private area, and the entrance hall, the public space where customers are welcomed.

这种区域之间的分离确保了更好的服务质量,因为顾客会立即感到受到欢迎,而员工则有一个更有保留的工作区域。这个目标是通过一个板条木结构实现的,它在划分不同区域的同时也让自然光进入,因为它是一个不完全封闭或不透明的中心元素。

This separation between areas ensures a better-quality service, as customers immediately feel welcomed, and employees have a more reserved working area. The objective is accomplished with a slatted wood structure, which divides the different areas whilst also letting natural light in, as it is a central element that is not completely closed or opaque.

这个空间的平面图非常简单:一个等待区和一个接待台。然而,通过使用木材这一主要元素,空间变得更加轻盈和明亮,这要归功于这种材料,它创造了一种即时的幸福感。

The floor plan for this space is quite simple: a waiting area and a reception desk. Nevertheless, by using wood – the main element – the space becomes lighter and more luminous, thanks to this material which creates an immediate feeling of well-being.

Architects: Bruno Dias Arquitectura
Area : 10 m²
Year : 2018
Photographs :Hugo Santos Silva
Carpentry : Carlos Ribeiro
Plumbing : Canalizações Alvorgense
Client : Ansimoda
City : Ansião
Country : Portugal