律师事务所总部,巴西, BLOCO Arquitetos & Renata Dutra Arquitetura

这家与可再生能源领域合作的律师事务所的总部大楼,重新利用了现有房屋的部分拆除的混凝土结构。该项目使用了金属结构和钢甲板板,通过增加和 “移植 “部分,将现有建筑的面积扩大了50%,甚至在拆除原有混凝土结构的支柱所需的加固中也使用了金属结构。

The building for the headquarters of this law firm that works with the renewable energy sector reuses the partially demolished concrete structure of an existing house. The project used a metallic structure and steel deck slabs to expand by 50% the area of the existing construction through additions and “grafts” of parts that were used even in the reinforcement needed to remove pillars from the original concrete structure.

新的装置在建筑的大部分地方都被暴露出来。屋顶的最终形状是对两个现有的混凝土板屋顶结构的维护和再利用的结果,这两个屋顶被第三个中央部分的金属屋顶所连接,该屋顶有自然光和通风的开口。

New installations were left exposed in most of the building. The final shape of the roof is the result of the maintenance and reuse of the structure of two existing concrete slab roofs that were joined by a third central section of metal roof that has openings for natural light and ventilation.

主要通道是通过位于建筑中央区域的一个有顶的花园,这个空间保留了房屋内部花园的原始区域。金属结构和干墙的内部立面将现有的和新的建筑部分结合起来,根据环境的不同,留下不同大小和位置的开口。

The main access is through a covered garden located in the central area of the building, a space that preserves the original area of the house’s internal garden. The internal façade of metallic structure and dry-wall walls unites the existing and new building sections, leaving openings of different sizes and positions, depending on the environment.

金属结构的第二层 “皮肤 “和波纹和穿孔的 “铝锌 “板被创建在这个立面上,与内部立面相隔一米。白天,它的外观是单一的,但在晚上,它变成了一个半透明的表面。这个表面保护内部免受过度的阳光照射,并保持与外部的视野,而立面之间的空间允许自然通风和额外的空间来通过装置。

A second “skin” in a metallic structure and corrugated and perforated “aluzinc” sheets were created over this façade, separated by one meter from the internal façade. During the day its appearance is monolithic, but at night it transforms into a translucent surface. This surface protects the interior from excessive sunlight and maintains a view to the outside, while the space between the façades allows for natural ventilation and extra space for the passage of installations.

该建筑将对雨水进行再利用,并利用光伏能源,此外还将在日常使用中纳入其他节能策略,如使用自动VRF型中央空调系统和照明控制。

The building will reuse rainwater and make use of photovoltaic energy, in addition to incorporating other energy-saving strategies in its daily use, such as the use of an automated VRF-type central air conditioning system and lighting control.

Architects: BLOCO Arquitetos, Renata Dutra Arquitetura
Area: 1654 m²
Year: 2021
Photographs: Haruo Mikami
Manufacturers: Proclima, Arte em Cinema, Chance Esquadrias, Hunter Douglas, Light Design, PROEST
Author Architects:Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco, Renata Dutra
Project Coordinator:Giovanni Cristofaro, Gabriela Tamayossi
Project Team:Victor Machado, Marina Lira, Mariana Bennetis, Amanda Vital, Carlos Vinicius Parente
Construction:Abacus Engenharia, eng. Helder Rossi
Metal Structure:PROEST Estrutura – Eng.Yasser Vasconcelos
Home Automation:Light Design
Lighting:Light Design
Audio And Video Consultant:Arte em Cinema
MEP:SERTEC
Water Supply And Sewerage:Centra Engenharia
Air Conditioner:AIR Systems – Eng. Ricardo Gibrail
Landscape:Ana Paula Roseo Paisagismo
Country:Brazil

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注