Le Tranquil 之家,印度,Studio WhiteScape

背景在建筑中起着催化剂的作用,它为设计带来了新的动力,以创造更合理的空间。这都是为了在混乱中找到平静。

Context acts a catalyst in Architecture, it brings new dynamics to design to create more sensible spaces. It’s all about finding the calm in the chaos.

位于朋迪榭里的一条狭窄的街道上,这个朝北的场地可以被称为一个独特的建筑类型。其背景是一个由密集的住宅单元组成的社区,这些住宅单元被建在边缘,两到三层楼高是一个标准。它是为一个有三个孩子的夫妇家庭设计的,住宅是公共和私人空间的结合,旨在满足家庭的需求。客户的要求是建造一个能代表他们新一代的住宅。

Located on a narrow street in Pondicherry, this North facing site could be termed as a unique architectural typology. The context is a neighborhood composed of dense dwelling units which are built to the edge with two to three stories high as a norm. It is designed for a family of couple with three kids and the home is a combination of public and private spaces designed to cater to the needs of the family. The client’s requirement was to build a home that would represent them to the new generation.

LE TRANQUIL探索了现代极简主义建筑的理念,采用了热带建筑和设计的原则。它被设计成在现有结构之间的一个深思熟虑的建筑插件。其目的是创造良好的连接空间,使建筑空间和景观相互补充,为用户提供独特的体验。空间的方向是这样的,人们可以享受到由不同的设计特点所创造和构筑的景色。除此之外,设计还创造了一个有趣的自然光影游戏,以进一步提高居住者的体验。一个水体和一个平台与一棵树形成了焦点。院子从住宅的不同部分创造了有趣的景观,同时也有助于创造自然通风。

LE TRANQUIL explores the idea of a modern minimalist architecture adopting the principles of tropical architecture and design. It is designed as a well thought architectural insert between the existing structures. The aim is to create well connected spaces where both built space and the landscape complement each other and offer a unique experience to the users. The spaces are oriented in such a way that one can enjoy the views that are created and framed by different design features. Apart from this, the design creates an interesting play of natural light & shadows to further enhance the experience for the occupants. A water body and a platform form with a tree which is the focal point. The courtyard creates interesting views from different parts of the home while also helping in creating natural ventilation.

通过在上层装饰立面的滑动、折叠部件实现的转换空间是这个房子的另一个亮点。 一个休闲的座位走向正式的生活–一排木质穿孔百叶窗枢接在混凝土立方体上,在提供隐私的同时,也为你的眼睛创造了很多戏剧性。简约的室内装饰,反映了客户的生活方式。 白色灰泥表面和混凝土是基本的饰面,它们相互对比,相互补充。黑色与白色纹理的大理石被用作主地板,同时还有灰色的玻璃砖和木地板。木材被用作室内饰面,以补充白色和混凝土表面。

The transforming spaces which are achieved by the sliding, folding members that adorn the façade on the upper levels are another highlight of this house. A casual seating towards formal living- with a row of timber perforated shutters pivoted to the concrete cube, provides privacy while it creates a lot of drama for your eyes. The minimalistic interiors which is a reflection of the client’s lifestyle. White plastered surfaces and concrete are the base finishes, which contrast and complement each other. Black with white grains marble is used as main flooring along with grey vitrified tiles and timber flooring. Timber is used as interior finishes to complement the white and concrete surfaces.

白天俏皮的灯光和悬挂在天窗上的灯光装置创造了不断变化的图案。餐厅的高架平台增加了空间的优雅性,巨大的推拉窗对面的花园给人以户外用餐的体验。混凝土台阶通向客厅,金属楼梯上的木材被设计成雕塑。起居室的正面和侧面都通向花园,作为噪音和热量的缓冲区。带天窗的庭院在视觉上连接了住宅的不同部分,模糊了分隔它们的界限。

The playful light during the day & light installation suspended from the skylight create ever changing patterns. An elevated platform in the dining adds to the elegance of the space & the garden across the huge sliding window gives an outdoor dining experience. Concrete steps leading to the living along with metal staircase with timber which is designed as a sculpture. The living opens into the garden on the front as well as side acting as a buffer from noise & heat. Courtyards with skylights visually connect different parts of the home by blurring the lines that separate them.

自然光的作用与卧室里令人愉快的粉红色一起创造了完美的氛围。儿子卧室的混凝土平台延伸到花园,创造了与自然的紧密联系。Le Tranquil是一个现代极简主义的建筑形式,由此产生的设计语言允许对实体、空隙和平面的典型元素进行清晰的解读,并使用屏幕和光庭等装置。这些词汇迎合了特定的生活方式,以及对舒适和住所的基本关注。

The play of natural light along with the pleasant pink in the bedroom creates the perfect ambiance. The concrete platform of the son’s bedroom extends to the garden creating a close connection to nature. Le Tranquil is a modern minimalist built-form, the resultant design language allows for a clear reading of the archetypal elements of solid, void & planes with the use of devises such as screens & light courts. The vocabulary caters to a specific lifestyle & for rudimentary concerns of comfort & shelter.

Architects: Studio WhiteScape
Area: 6000 ft²
Year: 2020
Photographs: PhxIndia
Manufacturers: Hafele, Jaquar, Legrand, Saint-Gobain
Lead Architect: Manjunath C N
Architects:Studio WhiteScape
City:Puducherry
Country:India

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注