总部设在伦敦的建筑事务所Studio Weave扩建了位于东伦敦的二级保护建筑Lea Bridge图书馆,增加了一个咖啡馆和适应性强的社区空间,并改善了与图书馆花园的联系,从而为沃尔瑟姆森林区带来了一个复兴的公民中心。

London-based architecture practice Studio Weave has extended the Grade-II listed Lea Bridge Library in East London, adding a cafe and adaptable community space with an improved connection to the library’s gardens, resulting in a revived civic heart for the Borough of Waltham Forest.

为了连接当地和未来的社区,因为该地区正经历着文化发展和再生的时期,Studio Weave探索了图书馆在现代公民基础设施中不断变化的角色,构想了一个新的侧翼,提供了工作、学习、社交和聚会的场所。

To connect the local and future community as the neighborhood undergoes a period of cultural growth and regeneration, Studio Weave explored the changing role of a library in modern civic infrastructure conceiving a new wing that offers places to work, learn, socialize, and gather.

新的250平方米的侧翼位于爱德华时代的红砖图书馆的后面,占据了场地的西部边界,旨在轻触现有的遗产建筑及其绿色空间–友谊花园。Studio Weave利用现有的西侧花园墙作为结构主干,将建筑的结构和体量固定在一侧,确保与花园的无缝、开放的连接。高强度层压单板木材(LVL)的悬臂梁支撑着长长的架空玻璃和木制板条的浮动天花板。沿着整个东立面的从地板到天花板的玻璃,将室外的光线吸引进来,创造了一个与友谊花园的视觉和物理连接。

The new 250 square meter wing sits to the rear of the Edwardian red brick library and occupies the Western boundary of the site, designed to lightly touch the existing heritage building and its green space, Friendship Gardens. Studio Weave utilized the existing western garden wall as a structural spine, anchoring the structure and bulk of the building to one side, ensuring a seamless, open connection to the gardens. Cantilevered beams of high-strength laminated veneer lumber (LVL) support a length of overhead glazing and floating ceiling of timber battens. Floor-to-ceiling glazing along the entire east elevation invites the outdoors in, creating a visual and physical connection to Friendship Gardens.

Studio Weave设计了新的Lea Bridge图书馆扩建项目,使其和谐地坐落在友谊花园现有的成熟树木之间,形成了一个长方形的平面图,并以醒目的半圆形玻璃切口作为点缀。亭子在中央的夹缝中弯曲并上升,以保护紧邻的成熟菩提树的根系。建筑师们利用这个由横跨的凹面玻璃造成的瞬间挤压,作为划分亭子的机会。一扇可旋转的木门与墙面细木工板齐平,并可旋转,以创造一个灵活的私人活动空间,提供一个有价值的社区资产,同时也为图书馆提供了进一步的收入来源。一个长长的柱廊延伸到新扩建部分的长度,以平缓的天然石材走道为特色,以确保通往后方活动空间的水平。由红色预制混凝土板和柱子组成的平缓的 “之 “字形外墙与现有图书馆使用的砖的色调相呼应,并隐藏了排水系统,将水收集并重新引导到建筑下面的树根。

Studio Weave designed the new Lea Bridge Library extension to sit harmoniously in between existing mature trees in Friendship Gardens, resulting in a rectangular floor plan punctuated by a striking semi-circular glass cut out. The pavilion curves in and steps up at a central pinch point to protect the root system of a close-neighboring mature Common Lime tree. The architects used this momentary squeeze in the plan created by the sweeping concave glass as an opportunity to divide the pavilion. A pivoting timber door hangs flush with wall joinery and swings across to create a flexible private events space, offering a valuable community asset while also future-proofing a further revenue stream for the library. A long colonnade stretches the length of the new extension, featuring a gently graded natural stone walkway to ensure level access to the rear event space. A facade of gently zig-zagging red precast concrete panels and columns nods to the tone of the brick used in the existing library and conceals drainage which captures and redirects water down to the tree roots below the building.

无障碍设施是Lea Bridge图书馆馆的成功和受欢迎的核心。Studio Weave设计了两个新的入口,吸引游客通过场地侧面和背面的花园进入,绕过图书馆的安静区域。位于Lea Bridge路的主入口和门厅已被翻新,包括新的清洗设施、婴儿车停车场和楼上的员工室。从门厅出来,新的咖啡馆在进入主空间前欢迎游客。一面连续的凹槽木制墙将书架与内置的长椅连接起来,创造出穿插的开放式阅读 “房间”。开放式的布局可以适应一系列的文化、娱乐和社区活动,并且可以在一天中的不同时间被不同的当地团体和图书馆用户使用。

Accessibility is central to the success and popular use of the Lea Bridge Library Pavilion. Studio Weave designed two new access points to draw visitors in through the gardens at the side and rear of the site, bypassing the library’s quiet zone. The main entrance and foyer on Lea Bridge Road have been refurbished to include new wash facilities, buggy parking, and an upstairs staff room. From the foyer, the new cafe welcomes visitors before opening into the main space. A continuous wall of fluted timber joinery connects bookshelves with in-built banquette seating, creating interspersed open reading ‘rooms’. The open plan layout can be adapted for a range of cultural, recreational, and community activities and be used at different times of day by different local groups and library users.

整个建筑都能感受到建筑师对可持续性的严谨态度。Studio Weave巧妙地平衡了一个明亮、开放的社区空间,该空间受益于机械热回收通风(MVHR)支持的深思熟虑的被动冷却策略。天花板的位置经过精心设计,以保护裸露的骨料地板不受阳光直射,连续的玻璃墙每隔一段时间就会打开,以便进行自然交叉通风。

The architects’ rigorous approach to sustainability is felt throughout the building. Studio Weave has delicately balanced a light, open-plan community space that benefits from a considered passive cooling strategy supported by mechanical heat recovery ventilation (MVHR). The ceiling is carefully positioned to protect the exposed aggregate floor from direct sunlight, and the continuous glass wall opens at intervals to allow for natural cross-ventilation.

再利用是整个新馆的一个强烈主题。所有的内部细木工制品和家具木材都是从伦敦公有街道和公园中砍伐的树木中抢救出来的,以减少展馆的碳足迹并重新利用现有的废料。抢救的树种包括伦敦梧桐、白杨、梧桐、白蜡、霍尔姆橡树、土耳其橡树、红杉、七叶树等,为定制设计的装配式和松散式家具增添了丰富的纹理和色调。Studio Weave与当地的家具制造商Sebastian Cox紧密合作,设计了一个内嵌式长椅,带有凹槽的木材架,沿着亭子延伸,加强了与图书馆的联系,同时创造了一种自然的视觉语言,与友谊花园外的树木相呼应。塞巴斯蒂安-考克斯还为新空间设计了定制的桌子、椅子和沙发,全部由25立方米的废弃木材制成。

Reuse is a strong theme throughout the new pavilion. All internal joinery and furniture timber was salvaged from trees felled across the publicly owned streets and parks across London in an effort to reduce the carbon footprint of the pavilion and reuse existing waste materials. The species of trees salvaged include London plane, Poplar, Sycamore, Ash, Holm Oak, Turkey Oak, Sequoia, Horse Chestnut, and more, and add a rich variety of textures and tones to the custom-designed fitted and loose furniture. Studio Weave worked closely with local furniture maker Sebastian Cox, designing an in-built banquette with fluted timber shelving that stretches along the pavilion, reinforcing the link to the library while creating a natural visual language that is echoed by the trees outside in Friendship Gardens. Sebastian Cox also designed custom tables, chairs, and sofas for the new space, all crafted from 25 cubic meters of waste timber.

该项目是沃尔瑟姆森林区文化复兴的一个重要的社区元素,得到了大伦敦当局良好增长基金的41万英镑的支持。Studio Weave现在正在进行图书馆发展的第二阶段,全面重新美化花园并增加游戏设施,将于2023年夏季交付。

The project is a critical community element of the Borough of Waltham Forest’s cultural regeneration, supported by £411,000 from the Greater London Authority’s Good Growth Fund. Studio Weave is now working on the second phase of the Library’s development, comprehensively re-landscaping the garden and adding in-play facilities to be delivered by Summer 2023.

扩建后的图书馆重新成为一个重要的文化和社区中心,通过它来促进社会凝聚力,提供各种活动和机会来增强当地居民的能力。图书馆提供了获取丰富知识的途径,而Studio Weave的建筑则为社区提供了一个开放的公共资产和空间,以分享经验。

The extension has revived the library as a key cultural and community hub through which social cohesion is fostered, offering events, activities, and opportunities to empower local residents. Where the library offers access to a wealth of knowledge, Studio Weave’s architecture offers an open public asset and space for the community to share experiences.

Architects: Studio Weave
Area : 250 m²
Year : 2021
Photographs :Jim Stephenson
Structural Engineering : Timberwright
M&E Consultant : NPS London
Quantity Surveyor : NPS London
Client : London Borough of Waltham Forest
Furniture And Carpentry : Sebastian Cox
City : London
Country : United Kingdom