Lena Optics ,葡萄牙, Bruno Dias Arquitectura

在安西奥的中心,更确切地说,在Conselheiro António José da Silva街上,出现了一个眼镜店的建筑项目。作为当地市场上重要的眼镜店,Lena Óptica觉得有必要对其现有的空间进行现代化改造,因为它已经过时了,而且缺乏个性。

In the center of Ansião, more specifically in the Conselheiro António José da Silva street, an architectural project for an optician arises. As an important optician in the local market, Lena Óptica felt the need to modernize its existing space, which was outdated and lacked personality.

该项目的想法是协调一个参差不齐的、有棱有角的原有空间,使用完全适合眼镜尺寸的家具的概念,从而创造一个恒定的节奏。这不仅给空间带来了现代感,而且还允许更多的自由活动,以及为存储工作。总的来说,创建的家具作为一个棋盘式的布局,结合了从窗户进来的自然光,同时,使人们有可能看到空间内部,反之亦然。

The idea for the project was to harmonize a jagged and angular pre-existing space, using the concept of the furnishings perfectly adequate to the size of the glasses, and thus, creating a constant rhythm. This gives the space not just a contemporary touch but also allows more freedom for moving around, as well as working for storage. In general, the furnishings created work as a chequered layout, which combines natural light coming in from the windows and at the same time, makes it possible for people to look inside the space and vice-versa.

为了与家具创造的静态节奏相矛盾,我们创造了一个桶形天花板,在空间方面,它给你一种两线家具(窗口和展览区)之间的连接感。在两个柜台/存储单元周围,允许流动和变化的运动,这两个柜台/存储单元与窗口和展览区平行并在轴线上设置。关于材料和它们的颜色,所有的油漆表面和家具都以白色为主。

To contradict the static rhythm created by the furnishings, a barrel ceiling was created, which in terms of space, gives you a sense of connection between the two lines of furnishings (window and exhibit area). Fluid and varied movement are allowed around two counters/storage units set in parallel and in axis with the window and the exhibit area. Regarding the materials and their color, white prevails in all of the painted surfaces and furniture.

Architects: Bruno Dias Arquitectura
Area : 54 m²
Year : 2019
Photographs :Hugo Santos Silva
Manufacturers : Electrominor
Client : Lena Óptica
Carpentry : MCJ Duarte
Stucco : Pavitectos
Lighting : Electrominor
Design Team : Bruno Lucas Dias, Kevin Lopes
City : Ansião
Country : Portugal