M1之家是为Malaspina设计公司进行的系列项目的第一个项目,Malaspina设计公司是美国西海岸俄勒冈州可持续住房设计的领先公司,它与我们联系,探索太平洋西北地区梦想家园和当代建筑之间的界限。

M1 House is the first project of a series carried out for Malaspina Design, a leading company in the design of sustainable housing in the State of Oregon, on the West Coast of the USA, that contacted us to explore the limits between Pacific Northwest dream home and contemporary architecture.

该项目与当地的环境条件有很大联系。第一批住宅位于本德市,在喀斯喀特山脉以东,在太平洋西北地区的针叶林和山脉与大盆地的第一个山麓之间的地带,这是一个从爱达荷州南部到莫哈韦沙漠的干旱内陆地区。

The project is very linked to the environmental conditions of the place. The first homes are located in the city of Bend, east of the Cascades, a strip of territory between the coniferous forests and mountains of the Pacific Northwest and the first foothills of the Great Basin, an arid inland area that runs from southern Idaho to the Mojave Desert.

山区的景色和半干旱的土壤之间的这种双重条件标志着整个行动,一方面要解决与雄伟和受保护的景观之间的关系,另一方面要建造更多的受控制的、家庭式的外部环境。

This dual condition between the views of the mountains and the semi-arid soil marks the entire action, which has to resolve the relationship with a majestic and protected landscape, on the one hand, and the construction of more controlled, domestic exteriors, on the other.

M1住宅基本上是一个浮动的屋顶,在一系列的阶梯式平台上,遵循土地的自然地形。这种简单的方案提供了高度变化的空间情况,基于外墙透明度的轻微变化、外部坡度和房屋内空间序列的位置。

M1 House is basically a floating roof on a series of stepped platforms that follow the natural topography of the land. This simple scheme provides highly varied spatial situations based on slight variations in the level of transparency of the façades, the exterior slope and the position in the sequence of spaces in the house.

房子被安排在一个单层。一棵松树就在这块地的中间,为它周围的不同房间提供了条件,建立了一个连续的环,房子的所有空间都被安排在一个连续的序列中。植被完成了这个内部-外部的图示,加强了两个世界:外部的自然空间和家庭和设计的庭院花园。

The house is organized on a single floor. The presence of a pine tree right in the middle of the lot conditions the different rooms around it, building a continuous ring in which all the spaces of the house are arranged in a continuous sequence. The vegetation completes this interior-exterior diagram that enhances both worlds: the exterior natural space and the domestic and designed courtyard garden.

这座房子是用交叉层压的木材结构建造的,这种结构以深边梁为基础,由径向放置在周边的木质框架屏风支撑,而不接触它。这确保了屋顶的 “浮力”,它与包裹在香槟色铝复合板表面的外墙分开。

The house is built using a cross-laminated timber structure based on deep-edged beams that are supported by timber-framed screens placed radially around the perimeter, without touching it. This ensures the “buoyancy” of the roof, which is separated from the facades wrapped in a champagne-toned aluminum composite panel finish.

外墙是用传统的木制框架系统建造的,并以改性冷杉木板条进行装饰。楼层是由阶梯状的混凝土板组成的,主要设施在其下运行。

The exterior is built with traditional wooden framework systems finished in a modified fir wood lath. The floors are made up of a terraced concrete slab under which the main facilities run.

Architects: FRPO Rodriguez & Oriol
Area: 850 m²
Year: 2022
Photographs:LGM studio
Lead Architects: Pablo Oriol, Fernando Rodríguez
Collaborators: Ricardo González
Consultants: Bighorn Construction, Mike Szabo Landscape, Mecanismo Ingeniería
Renderings: Supernova Visual
City: Bend
Country: United States