Mirlo 之家,墨西哥, PALMA

对于这个位于Sayulita的住宅改造项目,主要进行了两项行动。在房子的中心,在原来厨房的位置,部分屋顶被拆除,以创造一个内部庭院,作为私人和公共区域之间的通道和分配大厅。在拆除屋顶时,原来支撑混凝土板的木质结构被保留下来,作为干预的见证。

For this home renovation project in Sayulita, two main actions were carried out. In the centre of the house, in the original location of the kitchen, part of the roof was removed to create an interior courtyard that serves as an access and distribution hall between the private and public areas. When removing the roof, the original wooden structure that supported the concrete slab was preserved as a witness of the intervention.

第二项行动包括在现有建筑基础上加入一个新的体量,以容纳公共区域。通过放置金属结构的砖石基座,新的元素允许与外部有一个持续的视觉关系,利用了朝向大海和海滩的优越视野。新体量的屋顶是一个帕拉帕,这是墨西哥沿海地区的一个特色建筑,基于一个覆盖着棕榈叶的木质结构。公共区域通过在一侧向房屋的内部庭院和在另一侧向加强与外部关系的露台开放,设法扩大空间。

The second action consisted of incorporating a new volume that adheres to the existing construction to house the public area. By means of a masonry base on which the metal structures are placed, the new element allows a constant visual relationship with the exterior, taking advantage of the privileged views towards the sea and the beach. The roof of the new volume is a palapa, a characteristic construction of the coastal areas of Mexico based on a wooden structure covered with palm leaves. The public area manages to expand the space by opening on one side towards the interior courtyard of the house and towards a terrace that intensifies the relationship with the outside on the opposite side.

从你进入房子的那一刻起,植被就一直存在。在中央的庭院里,一个凸起的花盆里摆放着各种悬挂的植物,它们落向石制喷泉和水镜。现有建筑和新建筑之间的过渡空间通过景观项目被淡化。最后,在卧室的院子里,植物的使用使得房子里不同的浴室所能看到的景色之间有了隐私。

From the moment you enter the house, the vegetation is always present. In the central courtyard, a raised planter houses a variety of hanging plants that fall towards the stone fountain and the water mirror. The transition space between the existing and the new construction is diluted through the landscape project. Finally, in the courtyards of the bedrooms, the use of plants allows privacy between the views to which the different bathrooms in the house open.

除了这两个主要行动外,还对卧室和浴室区域进行了重新安排和分配,以利用空间的优势。

In addition to the two main actions, a rearrangement and distribution of the bedroom and bathroom area were carried out to take advantage of the space.

Architects: PALMA
Year : 2020
City:SAYULITA
Country:Mexico