Mixtape 公寓,西班牙,AZAB

原来的公寓是在1968年按照建筑师Celestino Martínez的项目而建。它的特点是为城市深处的街区建筑提供了一个共同的家庭展示,南北分布,其中共同的家庭空间从北面的排列向街道延伸到对面的立面,向南面的内部庭院开放。

我们在这里提出的是一种引导,收集现有的基础并准时添加新的元素,同时消除对原始类型的某些连续干预,这些干预被认为是扭曲的。导致一个重新混合的结果,其中基本的节奏是由以前存在的定义。对68年的房子进行重新发行,使 “服务 “设施适应当代用途。提议的行动被安排在三个干预中(厨房-洗衣房/画廊-公共区域/客厅)。

The original apartment was built in 1968 in accordance with the project by the architect Celestino Martínez. It features a common domestic display for deep urban block buildings, with a north-south distribution where the common home spaces extend from the north alignment towards the street to the opposite façade open to a south interior courtyard.

What we propose here is a bootleg that collects the existing bases and punctually adds new elements while eliminating certain successive interventions on the original type that have been valued as distorting. To result in a remix in which the basic rhythm is defined by the pre-existence. A reissue of the house of ‘68 with an adaptation of ‘service’ facilities to contemporary uses. The proposed actions are ordered in three interventions (kitchen-laundry / gallery-common area / living room).

我们打算在一定程度上忠实于原来的定义,因为它是基于一个优雅的设计,具有普通的表面处理,如深色清漆的sapelly木材,它是地板和木工元素的主角,如连续的门面或窗楣上的大抽屉的百叶窗。

因此,理解到公寓的本质特征在于追求经典和现代细节的内涵纹理之间的混合,所以建议。

– 拯救几乎所有的东西,以便重新使用。

Some fidelity to the original definition is intended, as it was based on an elegant design with common finishes such as dark varnished sapelly wood, which is the protagonist in floors and carpentry elements such us continuous fronts or large drawers of blinds in window lintels.

Therefore, understanding that the essence of the character of the apartment resides in that remix between textures of connotations that pursue the classic and modern details, it is proposed:

– To rescue for reuse of almost everything.

– 统一公共房间的饰面:铺面、木工和固定家具,将以前隐藏的区域和功能纳入整个公共空间;简化并增加连续性和自然光的感觉。

– To unify the finishes of common rooms all together: pavement, carpentry and fixed furniture to incorporate the areas and functions, previously somehow hidden, to the whole of the common space; to simplify and increase the feeling of continuity and natural lighting.

– 用一种适应现有的调色板来引入色彩,让人联想到原建筑中存在的古典现代性,但随着时间的推移,这种现代性已经变得模糊不清。颜色的使用同时有助于产生一种宁静和乐观的气氛。

– 设计的形式化和委托的细节尽可能简单,以最小的预算实现目标。

– To introduce the colour with a palette that adapts to the existing, reminiscent of classical modernity present in the original building and that has become blurred over time. The use of colour serves to generate a serene and optimistic atmosphere at the same time.

– A formalization of the design and the commissioning detail as simple as possible to achieve the objective with a minimum budget.

Architects: AZAB
Area : 150 m²
Year : 2019
Photographs :Luis Diaz Diaz
Manufacturers : Viabizzuno, iGuzzini, Cinca, EGE, Finsa
Lead Architects : Cristina Acha, Ane Arce, Miguel Zaballa, Iñigo Berasategui
City : Bilbao
Country : Spain