Moinho das Fragas ,葡萄牙, Bruno Dias arquitectura

“没有技术对象就没有人性,正如没有语言就没有人性一样”。埃德蒙-库肖

在下游,离阿尔盖溪的泉眼只有几英里,出现了两座雄伟的悬崖峭壁,巨大的墙壁被溪水和时间撕开了!

“There is no humanity without technical objects, just as there is no humanity without language.” Edmond Couchot

Downstream, just a few miles from the spring of the Alge creek, two imposing cliff faces appear, massive walls ripped by creek and time alike!

圣西蒙的峭壁确实很壮观,而且具有无与伦比的美丽。在清澈的溪水和独特的植被的滋润下,它们给这个地方带来了一种神奇的和平与宁静的感觉,自然和人类在这里融为一体。潺潺的流水声和鸟叫声,庄严的岩壁,为享受这个地方的人提供了一个与大自然难忘的接触。

The Crags of Saint Simon are imposing indeed, and of unmatched beauty. Refreshed by the crystal-clear waters of the creek and its distinctive vegetation, they bestow upon the place a magical feeling of peace and tranquillity, where nature and humankind become one. The sound of the running water and birds, the solemnity of the rock faces provide those enjoying the location with an unforgettable encounter with nature.

人们沿着曾经在骡子的帮助下用赤手空拳开辟的道路,开始了一场穿越时空的旅行……在峭壁的脚下,在小溪和边缘地带,发现了一个不活跃的老水磨和一个曾经用磨盘上的小麦和玉米粉直接烤制面包的烤炉

One hikes down the path, once opened by the strength of bare arms with the help of a mule, to set off on a journey through time … finding, at the feet of the crags, where creek and margins blend, an old inactive watermill and an oven which used to bake bread with the wheat and corn flour straight from the grindstones!

这个当地的住宿项目诞生于对现有语言的尊重,其目的是对建筑及其背景进行重新改造,尽可能忠实地尊重其过去的用途。

This local lodging project is born out of the respect of the existing language, and aims to requalify the constructions and their context, faithfully respecting, as much as possible, its past use.

该项目成本有限,旨在最大限度地重新利用工厂的现有元素。因此,项目的重点是解决内部问题,使用单一材料覆盖:松木,该地区的自然元素之一。外部干预仅限于窗框(由新的双层玻璃的木框取代)和屋顶的热能改进。内部空间是根据其功能、照明和健康的目的而绘制的。创建了四个不同的空间:休息、卫生、用餐和休闲。其综合结果是提高了建筑的热舒适度,并为其使用提供了更好的潜力。

The development was cost-limited, aiming to maximize reuse existing elements of the mill. Therefore, the project is focused on a resolution of the interior, by using a single-material covering: pinewood, one of the natural elements of the region. External interventions are limited to window frames (replaced by new double-glazed wooden frames) and thermal improvements to the roof. Internal spaces are drawn per their function, their lighting and with a purpose of well-being. Four distinct spaces were created: rest, hygiene, meals, and leisure. The combined result is increased thermal comfort of the building and better potential for its use.

目标受众是中等或中等偏上的社会经济阶层,包括本国人和外国人。

这是一个避难所,与自然融为一体,具有现代生活的舒适和期望。

The target audience is of middle or upper-middle socioeconomic class, both nationals and foreigners.

This is a place of refuge, for blending with nature, with the comfort and expectations of modern living.

Architects: Bruno Dias arquitectura
Area : 55 m²
Year : 2016
Photographs :Hugo Santos Silva
Coordintation : Bruno Lucas Dias
First Stage Team : Bruno Lucas Dias, Jorge Pimenta
Second Stage Team : Bruno Lucas Dias
Stabilization : Hlm – Humberto Lopes / Helder Frade Fametal
Specialities : Hlm – Humberto Lopes
Client : Rosa Cristóvão, Leonel Morgado
City : Fragas São Simão
Country : Portugal