比雷埃夫斯是欧洲最大的商业港口之一,连接着希腊大陆和岛屿,Klab应邀设计了希腊最大的药店之一。 该地块位于港口旁边,原是一个旧仓库,后来被改造成了一个夜总会。
Klab设计了一个新的购物体验,将现有的建筑完全改造,同时用新的混凝土结构加固现有的石墙,并向城市和港口引入一个新的外墙。其概念是创造一个直接参照其环境的建筑。外立面参考了船舶甲板,在建筑和港口的船舶之间创造了一个对话。

In Piraeus which is one of the largest commercial ports of Europe and connects mainland Greece with the islands Klab were invited to design one of the largest pharmacies in Greece. The site sits next to the port was occupied by an old warehouse transformed to a nightclub.
Klab designed a new shopping experience transforming completely the existing building while reinforcing the existing stone walls with new concrete structure and introducing a new facade to the city and to the port. The concept was to create a building with a direct reference to its context. Facade’s reference of ship decks create a dialogue between the building and the ships at the port.

建筑顶部设计了一个大型的三角形穿孔结构,以使药房从比雷埃夫斯港的远处可见。
外部的小路通向露台,未来这里将建成一个植物园。
翻新后的新建筑与港口之间的关系在形式上、概念上和物理上都是不变的。

A large triangular perforated structure was created on top of the building in order to make the pharmacy visible from the distant sides of the port of Piraeus.
An exterior path was created that leads on the terrace where at the future a botanical garden will be developed.
The relation between the new refurbished building and the port is constant -formally , conceptually and physically.

在内部,通过引入新的夹层以不同的方式相互连接,改变了仓库的大开放空间。从底层到夹层,一条弯曲的坡道在仓库内部形成了一条动态的线,并将两层连接起来。 一个露天剧场连接着第一层和第二层,那里有一个会议室和办公室。
内部的外立面和外部的外立面都被处理成类似于海军的正式语言。

At the interior, the large open volume of the warehouse was altered by the introduction of new mezzanines connected to each other in different ways. From ground floor to the mezzanine a curved ramp creates a dynamic line inside the volume and connects the two levels. An amphitheater connects the first level to the second where a meeting room and an office exists.
Internal facades as exterior ones were treated to resemble naval formal language.

一楼是销售区和一个小实验室。 偌大的空间内,人流通过家具的布置来引导。该空间也被划分为不同的产品类别,但主要的重点是,每个人都可以看到,在购物体验中产生了戏剧性的一面。
在第一层产生了一个多功能的空间,从派对到瑜伽课,从研讨会到戏剧表演都可以使用。对于药店来说,这是一个完全独特的活动空间,但Klab开发这个想法是为了增强购物体验,并在药店内产生一个近乎公共的空间。

At the ground floor lies the sales area with a small lab. The flow of the people inside the large space is guided by the arrangement of the furniture . The space is also divided in categories of products, but the main focus is that anyone is visible from everyone producing a theatrical aspect in the shopping experience.
On the first level a multi-purpose space is generated and it is used from parties to yoga lessons and from seminars to theatrical plays. This is an entirely unique event space for a pharmacy store, but Klab developed this idea to enhance the shopping experience and producing an almost public space within the pharmacy.

重要的是人们如何体验他们在药店内的活动,以及空间与外部光线的关系,这些光线被穿孔的外墙所过滤。当你到达上层时,室内与城市和大海的关系变得更加明显。整个结构使用了多种材料,如钢结构和铝制穿孔外墙,裸露的石墙,夹层的木地板和底层的环氧树脂地板。石膏板被广泛用于假天花和墙面。
商店类似于博物馆的体验,产品成为展品。不同空间之间的关系,以及药店内室外空间的发明,创造了一种更强的关系,与背景规定了一种不同的购物环境。

It is important how people experience their movement inside this pharmacy and what is the relation of the space and the exterior light which is filtered by a perforated facade. The relation of the interior with the city and the sea becomes more evident as you get to the upper levels. Several materials were used to the whole structure as steel structure and aluminum perforated facade, exposed stone wall, wood floor on the mezzanine and epoxy flooring on the ground level. Gypsum boards were used extensively for false ceilings and walls.
The store resembles a museum experience where the products become the exhibit. The relation between the different spaces and the invention of the outdoor space within the pharmacy creates a stronger relation with the context prescribing a different kind of shopping environment.

建筑师:KLab建筑事务所
面积: 600 m²
年份:2017年
摄影:Mariana Bisti Mariana Bisti
厂家:Voutsadakis AVETE Voutsadakis AVETE
客户:Mole药店
工程设计:Ypsilon ltd.
首席建筑师:Konstantinos Labrinopoulos。
设计团队:Veronika Vasileiou.
城市:El Pireo
国家:希腊
Architects: KLab architecture
Area: 600 m²
Year: 2017
Photographs: Mariana Bisti
Manufacturers: Voutsadakis AVETE
Clients:Mole pharmacy
Engineering:Ypsilon ltd.
Lead Architects:Konstantinos Labrinopoulos
Design Team:Veronika Vasileiou
City:El Pireo
Country:Greece