Mount Veeder Outpost ,美国, Atelier Jorgensen

坐落在因最近的森林大火而伤痕累累的高大红木之间,栖息在维德山的一侧,住所依偎在山坡上,俯瞰着扬特维尔和雄鹿跃。前哨站传统上是一个小营地,定位在国家的边缘或腹地的已知部分。这处房产被Ridgie和Buttons用作隐居地,在那里他们可以接近他们喜欢的东西、家人和朋友,同时保持与他们在南加州的根的联系

Situated amongst tall redwoods scarred from recent forest fires, perched on the side of Mount Veeder, the dwelling is nestled into the hillside overlooking Yountville and Stags Leap. The outpost is traditionally a small camp positioned at the edge of the country or known parts of the hinterland. This property was used by Ridgie and Buttons as a retreat where they could be close to the things they love, family and friends while maintaining a connection to their roots in southern California

该项目由一个两层的立方体组成,有一个抛物线型的屋顶和一个偏离中心的入口庭院,反映了他们一生中大部分时间所居住的房子,也代表了大火烧毁他们房产的过程。客户为外部波纹钢包层选择了深褐色,为内部选择了非常温暖和轻的俄罗斯桦木航海胶合板。他们的选择不假思索地模仿了环绕他们房子的海岸红杉–烧焦的外表和柔软温暖的内部。

The project consists of a two-story cube with a parabolic roof and an off-center entry courtyard that is reflective of the house they spent most of their life in and is a representation of how the fire burned their property. The clients chose a deep umber for the exterior corrugated steel cladding and a very warm and light Russian Birch nautical plywood for the interior. Without thought, their choices emulated the stoic coastal redwoods that surrounded their house – charred exterior and soft warm, and light interior.

沿着陡峭蜿蜒的车道而上,外墙的几何形状被设计为引导视线到前门和外面的景色。房子的正面只有五个小的开口,被澳大利亚的树蕨和日本的珊瑚枫树所掩盖。建筑的坚硬边缘是为了与海岸红杉的垂直纹理相统一,其底部下方和周围有小草甸。

Coming up a steep and winding driveway, the geometry of the facade is designed to guide the eye to the front door and view beyond. There are only five small openings on the front of the house which are shrouded by Australian Tree Ferns and Japanese Coral Maples. The hard edges of the architecture are meant to be in unison with the vertical grain of the Coastal Redwoods, with small meadows beneath and surrounding its base.

当人们步入院子时,一个V形的遮阳篷在30英尺以上高高耸起,指向非常私密的院子,院子向上方的天空开放。一个在雨中歌唱的薄薄的钢制遮阳篷被放置在玻璃入口门上方,当你进入房子时,你立即被一堵玻璃墙所吸引,这堵墙似乎一直延伸到房子上方约几百英尺的红杉树顶。

As one steps into the courtyard, a V-shaped awning soars 30 feet above and points to the very intimate courtyard which opens to the sky above. A thin steel awning that sings in the rain is placed above the glass entry door and as you enter the house, you are immediately greeted with a wall of glass that seems to go to the top of the redwoods some several hundred feet above the house.

客厅的设计是这样的:当人们站在或坐在这个空间里时,在人们的周围视野中感觉不到天花板的存在,因此使你仿佛置身于森林边缘的前哨,在那里欣赏鹰在下面的葡萄园和周围森林上空翱翔的美景。

The Living room is designed so that when one stands or sits inside the space, the ceiling is not perceived in one’s peripheral vision, therefore making it seem as if you are in that outpost at the edge of the forest, there to enjoy the beauty of the hawks soaring above the vineyards below and the surrounding forest.

与大挡土墙平行的房屋一侧作为房屋的功利性边缘,包含储藏室、洗衣房、杂物间、电源等。有两间卧室的套房,依偎在房子的西北角,以这样一种方式隐藏起来,让人几乎是在偶然中发现它们的存在。非常紧凑的地板到天花板的开口设计,使人可以在早晨或晚上看到森林和山谷之外的景色。

The side of the house that runs parallel to a large retaining wall serves as the utilitarian edge of the house, containing the pantry, laundry, mudroom, power, etc. There are two-bedroom suites that are nestled into the northwest corners of the house and are tucked away in such a way that one discovers their presence almost by accident. Very compact with floor-to-ceiling openings that are designed to allow one a morning or evening view of the forest and valley beyond.

我们设计的房子超过了加州建筑规范中关于野外建筑的规定。在某些地方,新住宅超过了四倍的要求。房子的方向是生活空间在视野上,有一个阁楼式的主卧室。虽然在平面上是一个几乎完美的正方形,但30英尺高的玻璃被安排成这样,在早晨绝不会让阳光直接照射到主卧室,而且由于没有窗帘,玻璃只是成为冷和热之间的障碍。

We designed the house to exceed the California Building Code for building in the wild. In some places, the new residence exceeds the requirements by four times. The house is oriented with the living spaces on the view with a lofted Main bedroom. Although an almost perfect square in plan, the 30’ tall glazing is arranged in such a way as to never allow direct sunlight into the main bedroom in the morning, and as there are no window coverings, the glazing becomes only a barrier between cold and hot.

当太阳爬上纳帕谷东部的山脊时,光线经过红木和活橡树的过滤,在室内形成不同的影子。除了浴室之外,整个室内的材料都是一样的。航海级胶合板没有经过处理,它在那里可以被擦伤、划伤,并接受生活中的光泽。业主们得到了小的打磨块来处理任何 “恼人 “的污点。地板是回收的枫木,旨在与航海级胶合板形成柔和的对比,并使整个光线和材料统一。

When the sun crests the eastern ridge of the Napa Valley the light is filtered through redwoods and live oaks and creates different shadows on the interior. The interior material is the same throughout, except in the bathrooms. The nautical grade plywood is not treated, it is there to be scuffed, scratched, and to receive the patina of living. The owners were given small sanding blocks to tend to any ‘annoying’ smudges. The floors are reclaimed maple meant to gently contrast against the nautical grade plywood and unify the light and materials throughout.

入口处的遮阳篷是深黄色的,旨在全天以不同的方式反射光线,同时不会压倒房子,成为一个薄薄的入口标志。在下雨的时候,它们会像音叉一样产生共鸣,提醒居民雨水的重要性。一个收集系统围绕着房子,并在院子里达到高潮,有一个储水箱,用于那些需要水的日子,下面是草地的根部,干旱不能遵守。

The entrance awnings are a deep yellow designed to reflect light differently throughout the day, while not overpowering the house and becoming a thin signifier of entry. During a rain, they resonate like a tuning fork and remind the inhabitants of the importance of rain. A collections system surrounds the house and culminates in the courtyard with a water storage tank for those days that water is needed below for the roots of the meadow, which the drought cannot comply with.

前哨站是自我维持的,因为前哨站应该是自我维持的,无论是物质上还是情感上的要求。设置在文明的边缘,在紧急情况下没有快速反应的帮助,下一场火会烧过它,留下前哨作为孤独的哨兵,守望着。为推进启蒙运动而设计。

The outpost is self-sustaining as an outpost should be, both in physical and emotional requirements. Set on the edge of civilization where there is no fast response for help in the case of an emergency, the next fire that comes will burn past it, leaving the outpost as the lone sentry, on watch. Designed for the advancement of enlightenment.

Architects: Atelier Jorgensen
Area : 2316 ft²
Year : 2020
Photographs :Douglas Friedman, Joe Fletcher
Manufacturers : Fleetwood, Pacific Sash & Design
Structural Engineer : DJ Engineers
Interior Design : Erin Martin Design
Builders : Mendez & Del Angel
Design Team : Brandon Jorgensen, Jonathan Solis, Lisha Zhang, Dora Tan
Cabinetry, Casework, Custom Wood Work : Pacassa Studios
Hvac And Custom Metal Work : Jeremy Jack
Glazing Installation : Vella Glazing
Waterproofing And Resiliency : Atelier Jorgensen
Steel Work : Slay Built
City : Napa
Country : United States