现代艺术博物馆改造,美国,Diller Scofidio + Renfro

现代艺术博物馆已经完成了由Diller Scofidio + Renfro与Gensler合作设计的翻新和扩建工程,使画廊空间增加了30%,为参观者提供了更温馨舒适的体验,并将博物馆与曼哈顿中城的城市结构更好地联系起来。

The Museum of Modern Art has completed a renovation and expansion designed by Diller Scofidio + Renfro, in collaboration with Gensler, which has increased gallery space by 30%, provides visitors with a more welcoming and comfortable experience, and better connects the Museum to the urban fabric of midtown Manhattan.

整体扩建使MoMA的画廊空间净增三分之一,达到约16.5万平方英尺,使博物馆能够以新的和跨学科的方式展出更多的艺术。该设计优化了当前的空间,使其更加灵活和技术先进,扩大并开放了主大厅,使其成为一个充满光线的双层空间,在西53街和54街之间无缝连接,并创造了多种流通路线,为参观者提供了更多的停顿和思考空间。位于博物馆中心的最先进的工作室和创新的二楼创意实验室邀请参观者与艺术联系起来,探索关于现在、过去和未来的新想法。博物馆的旗舰店已经降低了一层,并通过一个引人注目的玻璃墙使人们能够看到街道,一个新的六楼咖啡馆包括一个面向第53街的户外露台。透明的玻璃幕墙,新的临街画廊,以及对所有人免费开放的底层,增加了透明度,使艺术与曼哈顿中城街道上的人们更加接近。

The overall expansion yields a net increase in MoMA’s gallery space of one third, to approximately 165,000 square feet, allowing the Museum to exhibit significantly more art in new and interdisciplinary ways. The design optimized current spaces to be more flexible and technologically sophisticated, expanded and opened up the main lobby into a light-filled, double-height space that connects seamlessly between West 53rd and 54th Streets, and created a multitude of circulation routes with more areas for visitors to pause and reflect. The state-of-the-art Studio in the heart of the Museum and an innovative second-floor Creativity Lab invite visitors to connect with art that explores new ideas about the present, past, and future. The flagship Museum store has been lowered one level and made visible to the street through a dramatic glass wall and a new sixth-floor café includes an outdoor terrace facing 53rd Street. The clear glass façade, new street-level galleries, and a ground floor free and open to all offer increased transparency and bring art closer to people on the streets of midtown Manhattan.

建筑表达是现代艺术博物馆内现有调色板和新材料之间的一种克制的对话。该设计挖掘了建筑的历史基因,通过一系列战略干预将不同的元素联系起来,反映了二十世纪现代主义的各个方面:材料表达的纯粹性、空间的抽象性和薄度。综合性是通过使用与现有建筑结构相关的极简主义材料来实现的。

The architectural expression is a restrained conversation between the existing palette and new materials within The Museum of Modern Art. The design taps into the historic DNA of the building, relating disparate elements through a series of strategic interventions that reflect aspects of twentieth-century modernism: purity of material expression, the abstraction of space, and thinness. Synthesis is achieved with a minimalist use of materials which correlates with the existing building fabric.

一个新的定制的入口顶棚欢迎游客从第53街进入一个双层高度的空间,在第53和第54街之间有一个不间断的视野,通过重新配置票务和衣帽间在这个中心轴线上得到解放。这个主要的入口由东边大厅的一个次要入口补充,该入口设有一个专门的电影台和会员接待和衣帽检查。游客可以通过西侧大厅的两个入口进入零售店和地面画廊。开放式的大厅配备了举办艺术装置的设备,在一楼免费向所有人开放。

A new custom entry canopy welcomes visitors into a double-height space from 53rd street with an uninterrupted view between 53rd and 54th street, liberated by reconfiguring ticketing and coat check off this central axis. This primary entrance is complemented by a secondary entrance in the east lobby, which features a dedicated film desk and reception and coat check for members. Visitors can access the retail store and ground-level galleries through two entrances in the west lobby. The open lobby is equipped to host installations of art, on a ground floor free and open to all.

5,950平方英尺的博物馆旗舰店位于地窖层,对上面的大厅开放。这使得重新配置的大堂在视觉上与街道相连。清晰的临街玻璃使人们可以从上面的外部人行道看到商店。较低的立面提供了一个高度的可视性,而不影响大堂和艺术空间的发展。博物馆的参观者可以从夜间入口、西侧连接处休息室和刀锋楼梯上顺便看向商店。有一个专门的街道入口、桥梁、玻璃电梯和楼梯,使购物者可以在需要时绕过博物馆的顾客。

The 5,950 square foot flagship Museum store is located at the Cellar Level, open to the Lobby above. This allows the reconfigured lobby to be visually connected to the street. Clear street-level glazing allows views into the store from the exterior sidewalk above. The lowered elevation provides a high degree of visibility without interfering with the lobby and art spaces beyond. Museum visitors can look down into the store from the Night Entry, West Connector Lounge, and Blade Stair in passing. There is a dedicated street entrance, bridge, glass elevator and stair enabling shoppers to bypass museum patrons if desired.

3,900平方英尺的临街画廊,包括专门的项目画廊,在扩大的底层免费向所有人开放。双层高的项目画廊(26′- 6″)对可变的媒体和规模做出了反应,整合了用于投影的卷帘和遮光帘,以实现对投影的可变照明控制。定制设计的LED灯具可以在灯轨系统中重新配置。它们提供了一个均匀的洗墙灯光,非常适合混合媒体装置。

The 3,900 square foot street-level galleries, including the dedicated Projects Gallery, are free and open to all on the expanded ground floor. The double-height Projects Gallery (26’- 6”) is responsive to variable media and scale, integrating roll-up shades for projections and blackout shades to enable variable lighting control for projections. The custom-designed LED light fixtures can be reconfigured within the light track system. They provide an even wall-wash of light, ideally suited for mixed-media installations.

第53街的入口天幕是一个薄薄的42英尺的平面,重达95,500磅,它似乎穿过玻璃幕墙,漂浮在主入口门上方。天蓬由钢板和隐蔽的肋骨组成,悬挂在钢棒上。天蓬超出建筑正面26英尺,延伸到人行道上,成为游客的主要进入点。

The 53rd Street entrance canopy is a thin 42’ plane weighing 95,500 pounds, which appears to slice through the glass facade and float above the main entrance doors. The canopy is comprised of steel plates and concealed ribs, suspended on steel rods. The canopy cantilevers 26’ beyond the facade of the building, out to the sidewalk to mark the main entry point for visitors.

第53街的外墙意识到了博物馆在现有的古德温和斯通、约翰逊和塔尼口建筑中的建筑历史,但又被其后面相邻空间的新需求所塑造。工作室和日光画廊共享一个无框架的悬空玻璃墙,其外表面为黑色点状熔块,以巧妙地调节日光和反射。工作室有一个额外的带有金属网夹层的内部玻璃墙,作为箱中箱的内墙,后面3英尺的声学隔离建筑,以控制外部声音的迁移,并进一步过滤日光和视野。公共空间的立面–大厅、悬空的叶片楼梯、街道层画廊和下面的零售空间–采用了无框玻璃板,在结构上被夹住,在垂直和水平方向上发挥玻璃梁的作用,最大限度地提高从街道到博物馆内活动的能见度。街道层画廊的四个外墙板可以向人行道开放,以方便向项目室画廊装卸工作。

The 53rd Street façade is conscious of the Museum’s architectural history in the existing Goodwin and Stone, Johnson, and Taniguchi buildings but shaped by the new demands of its adjoining spaces behind. The Studio and the Daylight Gallery share a frameless suspended glass wall with a black dot frit outer surface to delicately modulate daylight and reflection. The Studio features an additional interior glass wall with metal mesh interlayer, as the inner wall of the box-in-box, acoustically isolated construction 3’ behind to control outside sound migration and further filter daylight and view. The façade of the public spaces – the lobby, the suspended blade stair, the Street Level Gallery and the retail space below – employ frameless glass panels that are structurally clamped to function as glass beams both vertically and horizontally to maximize visibility from the street to activities inside the museum. Four of the Street Level Gallery façade panels can open up to the sidewalk to facilitate loading and unloading work to the Projects Room Gallery.

Architects: Diller Scofidio + Renfro
Area : 708000 ft²
Year : 2019
Photographs :Brett Beyer, Iwan Baan
Manufacturers : Cristacurva, WoodCo
Sustainability : Atelier Ten
Structural : Severud Associates
Acoustics : Cerami & Associates
Lighting Designers : Tillotson Design Associates, Renfro Design Group
Construction Manager : Turner Construction
Vertical Transportation : Van Deusen & Associates
MEP : Jaros Baum & Bolles
Architects In Charge : Diller Scofidio + Renfro, Gensler
Director, Real Estate Expansion, Mo Ma : Jean Savitsky
Retail Consultant : Lumsden Design
MEP/FP/IT : Jaros Baum & Bolles (JB&B)
Façade : Heintges Consulting Architects & Engineers P.C.
Security : DVS Security
Acoustics/Audio Visual : Cerami Associates
Theater Planning & Design : Fisher Dachs Associates (FDA)
Theater Audiovisual : Boyce Nemec Designs
Waterproofing : Vidaris
Foodservice : Cini Little
Signage/Wayfinding : Gensler/Wkshps
Steel Fabricator—Blade Stair : Dante Tisi, DAMTSA
Steel Fabricator—Retail Stair, Counters : M Cohen
Steel Fabricator—Canopy : Frener+Reifer, Germany
Millwork : MillerBlaker
FP : Jaros Baum & Bolles (JB&B)
IT : Jaros Baum & Bolles
Audio Visual : Cerami Associates
Theater : Boyce Nemec Designs
Audiovisual : Cerami & Associates, Boyce Nemec Designs
Retail Consultant : Lumsden Design
Facade : Heintges Consulting Architects & Engineers P.C
Theater Planning And Design : Fisher Dachs Associates
Signage And Wayfinding : Gensler, Wkshps
Steel Fabricator Blade Stair : Dante Tisi, DAMTSA
Steel Fabricator Canopy : Frener+Reifer, Germany
City : New York
Country : United States