n.03 之家,巴西, Mana arquitetura

这对有双胞胎女儿的年轻夫妇的村舍有一段家族历史。房主的曾祖父住在街对面的房子里,他在1939年买下了这块地,在那里建了一个村子的房子,给每个孩子一个。这些房子世代相传,如今他是家族中唯一留在村里的后人。

The village house of this young couple with twin daughters has a family history. The owner’s great-grandfather, who lived in a house across the street, bought the land in 1939, where he built a village of houses and gave one to each child. These houses have been passed down through generations, and today he is the only descendant of the family who has remained in the village.

在我们的项目中,我们考虑保留历史以及尊重原始建筑的基础。厨房被整合到午餐室中,它占据了一个大的房屋面积,只有一个功能。通过拆除分割这些环境的墙,我们获得了放置一张大桌子的空间,今天一家人在厨房里一起吃饭。我们还打开了一扇通往后院的大窗户,使房间更加明亮。另一个关键的干预措施是拆除了使屋顶结构清晰可见的石膏衬里,以及新的金属梁和被剥落的墙壁,使原来建筑的砖块暴露出来。两种色调的蓝色进入地板,这种颜色也出现在房子的其他地方。

In our project, we considered keeping the history as well as respecting the base of the original construction. The kitchen was integrated into the lunch room, which occupied a large house area with only one function. By removing the wall that divided these environments, we gained space for a large table that today brings the family together for meals inside the kitchen. We also opened a large window to the backyard, making the room brighter. Another critical intervention was the removal of the plaster lining that left the roof structure visible, along with the new metal beam and the walls that were peeled off, leaving the bricks of the original construction exposed. Two shades of blue entered the floor, a color that is also present in other places of the house.

在后院,建了一个带休闲区的外屋,用于周末的社交和接待朋友。在烧烤区,一个带有蓝色瓷砖背板的混凝土长凳给这里带来了色彩,同时,厕所的体积也涂成了赤土色。以前是陶瓷碎片的外部地板被替换成了草坪,成为一个供女儿们放松和玩耍的漂亮的绿色区域。整个房子被漆成白色的纹理,框架被漆成浅蓝色,给居民带来平静和舒适。我们面临的巨大挑战是如何保持这所村舍的古老美学,保持社区和家庭本身的历史,用简单和创造性的解决方案使其适应家庭的当前使用。

In the backyard, an outbuilding with a leisure area was built for socializing and receiving friends on weekends. In the barbecue area, a concrete bench with a blue tile back panel brings color to the place, along with the volume of the toilet painted in a terracotta tone. The external floor, previously in ceramic shards, was replaced by a lawn, becoming a nice green area for the daughters to chill and play. The entire house was painted in a white texture and the frames were painted in a light blue, bringing calm and coziness to the residents. Our great challenge was to maintain the old aesthetics of this village house that keeps the history of both the neighborhood and the family itself, with simple and creative solutions to adapt it to the current use of the family.

Architects: Mana arquitetura
Year : 2021
Photographs :Carolina Lacaz
Manufacturers : Cremme, Dalle Piage, Rawa, Tramontina
Lead Architecture : Ana Siqueira
Interior Design : Carla Campos
Woodwork : Marcenaria Gloriosa – Andre
Lighting : Reka – Carlos
City : Higienópolis
Country : Brazil