N-M Bodecker 基金会,波特兰,Skylab Architecture

NM Bodecker基金会是由Sandy Bodecker在2017年建立的,为创意社区提供一个动态组合的个人空间,用于研讨会、聚会和合作。基金会位于波特兰西北部的一个由1950年代的仓库和一个前停车场改造而成的集合体中,占据了最初作为Bodecker的创意之家构想的地方。Bodecker的灵感来自于旅行中的发现和以新的方式看待事物的感觉;他的模拟是一个迷宫,这个建筑就是这个想法的体现。

The NM Bodecker Foundation was established in 2017 by Sandy Bodecker to provide creative communities with a dynamic mix of in-person spaces for workshops, gatherings, and collaboration. Housed in a collection of repurposed 1950s-era warehouses and a former parking lot in northwest Portland, the Foundation occupies what was originally conceived as Bodecker’s creative home. Bodecker was inspired by the sense of discovery that comes from the journey and of seeing things in new ways; his analog was that of a labyrinth and the building is an embodiment of that idea.

这些仓库被组合、整合,并被重新加工成一个不断变化的外部和内部环境的组合。从戈登-马塔-克拉克的 “建筑切割 “中得到启发,这些仓库被切割和修改,同时保留了对其历史边界的记忆。剥开一个仓库的屋顶,切开另一个,这些仓库被重新混合,并与一个新的中央核心建筑融合在一起。

The warehouses were combined, integrated, and reworked into a shifting mix of exterior and interior environments. Taking a cue from Gordon Matta Clark’s “Building Cuts,” the warehouses were cut into and modified while retaining the memory of their historic boundaries. Peeling back the roof of one and slicing the other, the warehouses were remixed and fused together with a new central core building.

7769平方英尺的多层解决方案通过内部空间的相互作用将过去和未来融合在一起,包括生活区,以及一系列非正式的表演空间,一个先进的录音室和一个室内滑板公园。该建筑包括活的屋顶和近2000平方英尺的室外庭院–三分之一的场地被保留为绿色空间,以管理雨水并将建筑群与自然界联系起来。从街道上看,矩形的仓库形式与复杂的棱镜形式相平衡,创造出丰富的视觉构成。

The 7,769-square-foot multi-story solution blends the past with the future through the interplay of interior spaces including living areas, as well as a series of informal performance spaces, a state-of-the-art recording studio, and an indoor skate park. The build-out includes living roofs and nearly 2,000-square-feet of outdoor yards—a third of the site kept as green space to manage stormwater and connect the complex with the natural world. From the street, the rectangular warehouse forms are balanced with complex prismatic forms to create a rich visual composition.

在Bodecker于2018年去世后,基金会完全占用了该建筑,接受了独特的空间组合,并将其提供给新兴艺术家和表演者、志同道合的组织以及合作的创意社区。Bodecker的目标之一是创造一个激发开放性的环境,以探索、学习和寻找你小时候曾经有过的无限好奇心。各种活动的拼贴交错重叠,激发了人们对收集、制作和游戏的热情。

Following Bodecker’s passing in 2018, the Foundation fully occupied the building, embracing the unique mix of spaces and making them available to emerging artists and performers, like-minded organizations, and the collaborative creative community. One of Bodecker’s goals was to create an environment that inspires openness to explore, learn and find the unlimited curiosity you once had when you were a kid. The collage of activities intersect and overlap to inspire a passion for collection, making, and playing.

通过围绕这些想法制定方案,新的多层中央结构作为基金会的功能核心出现了。主要的空间在底层相互开放,有制作艺术、录制音乐、表演和滑冰的地方。驻场艺术家项目的生活空间堆积在二楼和三楼,俯瞰但仍与下面的活动相联系。

By developing the program around these ideas, the new multi-story central structure emerged as the functional core of the foundation. The primary spaces open to each other on the ground floor with places to make art, record music, perform and skate. The living spaces for the artist-in-residence program are stacked above on the second and third floors, overlooking but still connected to the activity below.

建筑材料包括从拆迁中保留下来的再利用元素和令人惊讶的当代装饰。建筑群内的新建区域具有现代美感,在与复古元素的历经岁月洗礼形成对比时,提供了一种阴阳两面的氛围。室内装饰包含了色彩和纹理–暴露的木质桁架、混合的地毯图案、钢、未完成的胶合板墙面和定制的照明–进一步增强了空间的活力。材料的选择是为了它们的内部完整性,它们自然老化的能力,以及传达制造它们的人的工艺。

Building materials range from repurposed elements preserved from demolition to surprising contemporary finishes. New-built areas within the complex are contemporary in aesthetic, providing a yin-yang vibe when viewed against the time-worn patina of the vintage elements. Interior finishes throughout embrace color and texture—exposed wood trusses, mixed carpet patterns, steel, unfinished plywood wall cladding, and custom lighting—further enhancing the spatial dynamism. Materials were selected for their internal integrity, their ability to age naturally, and convey the craft of those who made them.

建筑设计的核心是要激发人们的行动和活动。独特的环境寻求创造有意义的参与(包括个人和虚拟)。开放和创造性的对话是博德克基金会成立的核心原因。

At its core, the building design aims to inspire action and activity. The unique environment seeks to create meaningful engagement (both in-person and virtual). Open and creative dialogue is at the heart of why the Bodecker Foundation was established.

Architects: Skylab Architecture
Area : 7769 ft²
Year : 2017
Photographs :Jeremy Bitterman
Interior Design : Skylab Architecture
Contractors : Skylab Construction
Civil Engineer : Harper Houf Peterson Righellis Inc.
Structural Engineer : Structural Engineering SCE
Geotechinal Engineer : Geo Design
Landscape : 2.ink Studio
Lighting : Lighting Workshop
Acoustical Engineer : Coral Sound Inc.
Recording Studio Consultant : Michael Cronin Acoustic
Design Director : Jeff Kovel
Project Manager : Brent Grubb
Project Architects : Jamin AAsum, Kyle Norman, Dustin Furseth
Interior Designer : Amy DeVall
Design & Visualization : Stephen Miller
Low Voltage : Ambient Automation Soils Engineer: GeoDesign Inc.
Skatepark Consultant : Dream Land Skateparks
Mechanical, Electrical And Plumbing Engineer : Interface Engineering
AV : Ambient Automation
Code : Code Unlimited
Building Envelope : The Facade Group
City : Portland
Country : United States