Noufal 之家,印度, 3dor Concepts

努法尔之家位于印度喀拉拉邦的北部地区坎努尔。喀拉拉邦的特点是潮湿的海洋性气候,在夏季的季风季节会有大雨,夏天会有炎热的日子。

House of Noufal is in Kannur, a northern district in Kerala India. Kerala features a wet maritime climate and experiences heavy rains during the summer monsoon season and hot days in the summer.

这座房子是为Noufal Charan和他的四口之家设计的,包括他的妻子和三个孩子。客户是一个狂热的旅行者,希望他的开放心态和好奇心能反映在房子里,一个显著的要求是房子要独特,同时又要奇怪,充满惊喜。

The house is designed for Noufal Charan and his family of four including his wife and three kids. The client being an avid traveler wanted his open mindset and curiosity to be reflected in the house, one notable requirement was that the house be unique and weird at the same time and full of surprises.

我们从一个想法开始,将现代建筑与传统的喀拉拉建筑相融合,设计出一个适当的气候反应的热带房屋。倾斜的屋顶,明显地接触到地面,赋予房子一个独特的形式和姿态,同时也为房子遮挡大雨和刺眼的阳光。巨大的倾斜屋顶下的外墙有很长的开口,里面的空间被中心的庭院一分为二,给予适当的交叉通风和自然采光。

We started with an idea to design the house stirring modern architecture with traditional Kerala architecture, a proper climatically responsive tropical house. The sloping roof, visibly touching the ground grants the house a unique form and posture, at the same time shade the house from heavy rain and harsh sunlight. Outer walls beneath the massive, sloped roof were given lengthy openings with the space inside divided into two by a courtyard at the center, giving proper cross ventilation and natural lighting.

房屋的规划是沿着屋顶的坡度在三个不同的层面上进行的,给人以视觉上的连续性。有了双重高度的空间和一个大院子,被动冷却成为可能。庭院还将生活空间划分为私人和公共空间,一边是客厅和餐厅,另一边是卧室和厨房。巨大的天然巨石被放置在院子里,上面有漂浮的楼梯,周围有绿色植物,院子成为一个焦点。座位安排面向庭院,使其成为一个甜蜜的聚会空间。

Planning of the house was done on three different levels along the slope of the roof giving visual continuity. With double-height spaces and a large courtyard, passive cooling became possible. The courtyard also divides the living space into private and public spaces, living and dining on one side and bedrooms and kitchen on the other. Huge natural boulders were placed in the courtyard with floating stairs above it and green plants all around, the courtyard became a focal point. Seating arrangements were given facing the courtyard making it a sweet gathering space.

在建筑材料方面,屋面采用了当地的瓦片,钢架作为结构支撑。外墙采用喀拉拉邦传统风格的木质百叶门,混凝土地板也采用了镶嵌工艺,旧家具也被采购,并以传统的细节设计重新制作。

As for building materials, Indigenous tiles were sourced for the roofing and steel frames as structural support. Wooden louvered doors in Kerala Traditional style in the facade and concrete flooring with inlay works were done, old furniture was sourced and newly made with traditional detailing.

Architects: 3dor Concepts
Area : 242 m²
Year : 2022
Photographs :Syam Sreesylam
Manufacturers : Dberley, Jaguar, Nero, Nexion, Yale
Lead Architects : Ahmad Thaneem Abdul Majeed, Muhammed Jiyad, Muhammed Naseem
Site Supervision : Rahul Venugopal
Detailed Drawings : Thejas V K
Landscape : Abid Noori
City : Pazhayangadi
Country : India