Oculi 之家,纽约,O’Neill Rose Architects

我们处理这个项目的方法是由日光、视觉连接以及数字和手工制作过程之间的交叉点的想法所刺激的。我们利用光线、视野、材料和截面来连接内部和外部,并创造一种场所体验。

Our approach to this project was spurred by ideas of daylight, visual connection, and the intersection between the digital and handcrafted processes. We used light, view, materials, and sections to connect inside and outside and to create an experience of place.

我们通过对材料的探索和对施工方法的利用,在每天和意外之间找到了平衡。 我们对数字设计和手工建造的交叉点非常感兴趣;数字和模拟过程之间的关系。

We found a balance between every day and the unexpected through the exploration of materials and the exploitation of construction methods. We were very interested in the intersection of digital design and handcrafted construction; the relationship between digital and analog processes.

例如,我们使用3D成像和绘图来旋转和对齐厨房墙面的12块全尺寸石板,使脉络连接到各个石板上,创造一个25英尺长的浮动景观。 然后,我们打印了全尺寸的模板,并在石场工作,帮助工匠们手工切割石头,创造出这幅 “石头做的画”。

For instance, we used 3d imaging and drafting to rotate and align twelve full-size stone slabs for a kitchen wall so that the veins connect across the individual slabs to create a 25’ long floating landscape. We then printed full-scale templates and worked in the stone yard to help the artisans cut the stone by hand to create this ‘painting made of stone.’

到目前为止,我们最大的胜利是用这种数字和手工的方法在房子的阁楼空间里创造了两个大的、不规则弯曲的眼球。我们使用3D建模来创建这些不规则椭圆的全尺寸截面,每隔12英寸,工匠们用它来创建一个物理模板,然后采用古老的抹灰技术来创建美丽的、雕塑般的空隙。

By far our greatest triumph was using this digital and handmade approach to create the two large, irregularly curved oculi within the house’s attic space. We used 3d modeling to create full-scale cross-sections of these irregular ellipses at 12” intervals which the artisans used to create a physical formwork and then employ age-old plastering techniques to create the beautiful, sculptural voids.

光线从楼梯上涌出,与通过门厅和后部的大玻璃开口过滤的光线一起,创造出一个快乐的、充满光亮的家的体验。

Light floods through and down the stairs, joining the light filtering through the foyer and the large glazed openings at the rear to create a joyful, light-filled experience of home.

我们调查的结果是一个激发居民探索和表达他们如何在他们生活的大景观中共存的建筑,并创造一个更丰富和更有意义的生活、工作和娱乐场所。

The result of our investigation is an architecture that inspires the inhabitants to explore and express how they coexist within the larger landscapes of their lives and to create a richer and more meaningful place in which to live, work, and play.

Architects: O’Neill Rose Architects
Area : 3800 ft²
Year : 2018
Photographs :Michael Moran
Manufacturers : ABC Stone, Bliss Nor-Am, Lepage Millwork, Stone Source
Lead Architect : Devin O’Neill
Structure : Ross Dalland P.E
General Contractor : ABR Construction Group LLC
City : New York
Country : United States