Ostfildern-Ruit 护工公寓,德国, KTP Kauffmann & Freie Architekten PartGmbB

地点和结构。格拉德曼基金会在Ostfildern-Ruit的最佳城市内部位置发起了一个建筑群。位于该区中心十字路口的新建筑显示出它是街道前的代表性序幕。为了实施,现有的建筑被拆除了。

Location and structure. The Gradmann Foundation initiated a building ensemble in the best inner-city location in Ostfildern-Ruit. The new building at a central intersection of the district shows itself as a representative prelude to the street front. The existing buildings were dismantled for implementation.

带有地下室和最多六层的建筑在底层仍是一个单元,在上层发展成两个独立的结构。单独的数字在其三维形式中看到自己是对位置和建筑法要求的反应。通过切口和斜面,从最大可能的体积中发展出一个与地点相适应并融入社区的建筑体量。

The building with a basement and a maximum of six storeys is still a unit on the ground floor and develops into two separate structures on the upper floors. The individual figure sees itself in its three-dimensional form as a reaction to location and building law requirements. A building mass that is compatible with the location and integrated into the neighbourhood develops from the maximum possible volume through incisions and bevels.

位于Ostfildern-Ruit区中心的新建筑群以一种朴实无华的方式与周围的现有结构融为一体,但在表面和简单的建筑元素的对比中显示出自己是一个独立和现代的补充。

The new ensemble of buildings in the center of the Ostfildern-Ruit district blends in with the surrounding existing structure in an unpretentious manner but shows itself in contrast with surfaces and simple architectural elements as an independent and modern addition.

用途和建筑划分。底层为一个带咖啡馆的面包店提供空间,它将成为Ostfildern-Ruit郊区城市中心的一个新的聚会点。直接位于十字路口的突出的角楼的其余楼层提供生活空间,共有11个住宅单位分布在五个高层。这些都是通过Samariter基金会以优惠价格专门租给护理人员的。新建的后院中的四层楼也是一栋纯住宅楼,还有三个住宅单元。两栋楼通过共用的地下室相连。新的内院创造了6个停车位,并在建筑面向赫德芬格大街的一侧补充了两个停车位。

Use and building division. The ground floor offers space for a bakery with a café, which is to become a new meeting point in the city center of the suburb of Ostfildern-Ruit. The remaining floors of the prominent corner building directly at the intersection offer living space with a total of eleven residential units spread over five upper floors. These are rented out through the Samariter Foundation exclusively to the nursing staff at a reduced price. The four-storey building in the newly created rear courtyard is also a purely residential building with a further three residential units. Both buildings are connected by the shared basement. The new inner courtyard creates six parking spaces, supplemented by two parking spaces on the side of the building facing the Hedelfinger Strasse.

外立面。外墙设计采用水平结构的纤维水泥板和宽大的穿孔窗正面,确保了建筑群的代表性外观。此外,还保证了与Ostfildern-Ruit密集的城市中心的强制性视觉融合。

Facade. The facade design with horizontally structured fiber cement panels and generous perforated window fronts ensure the representative appearance of the building ensemble. In addition, a mandatory visual integration into the densely built-up city center of Ostfildern-Ruit is guaranteed.

Architects: Freie Architekten PartGmbB, Kauffmann Theilig & Partner
Area: 2465 m²
Year: 2021
Photographs: Roland Halbe
Structural Engineering: Pfefferkorn Ingenieure VBI
Energy Consultant: sk Ingenieurgesellschaft
Electrical Planning: Zeeb + Frisch
Building Physics: umt Umweltingenieure
Project And Construction Management:Lukas Sigwart, Rainer Lenz
Project Design:Andreas Nothdurft
Project Settlements:Julia Kalmbach
Building Services:sk Ingenieurgesellschaft
Fire Protection:umt Umweltingenieure
City:Ostfildern
Country:Germany

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注