Palma Hideaway 之家,西班牙,Mariana de Delás

Palma Hideaway是对如何在繁华的城市结构中居住底层空间的持续探索的结果。(案例研究是巴塞罗那Raval Hideaway的延续)。)

Palma Hideaway is the result of an ongoing exploration on how to dwell ground floor spaces sited in bustling urban fabrics. (Case study continuation of Raval Hideaway Barcelona).

在这个案例中,业主收购了一个92平方米的前摩托车修理店,该店在马略卡岛帕尔马老区的前沿,已经关闭很久了。该空间有宽敞的自由高度,一个未使用的院子,并以传统的马雷斯石(马略卡石灰石)建造。

In this case, the owner acquired a 92sqm former motorcycle repair shop that had been long closed in the frontier of Palma de Mallorca’s old quarter. The space had generous free heights, a non used courtyard and was built in traditional mares stone (mallorcan limestone).

由于现有的底层通道门在道路和工作室之间形成了非常激烈的联系,因此必须整合一个中间的缓冲花园区。这个花园缓冲区是获得室内光线的一种方式,同时也是一个与街道隔绝的声学和隐私屏障。这个新的庭院是由两层对立的外墙创造的。首先,一个外部透光的穿孔铁板折叠门,可以完全打开,为公寓提供了一个梯度的视觉隐私。其次,一个玻璃和木质框架的窗户结构,可以阻挡来自马路对面的直接噪音。这两层皮之间的空间可以完全或部分打开,有大量的变化以满足各种需要。 一个木制的内置长凳和内置的瓷砖花盆完成了这个设置,是一个过渡性的平静的入口仪式,茂盛的植物与瓷砖墙融合在一起,带来了地中海庭院式的欢迎。

As the existing groundfloor access door created a very violent connection between the road and the studio, it was essential to integrate an intermediate buffer garden area. This garden buffer area serves as a way to get light inside and also act as an acoustic and privacy barrier from the street. This new courtyard is created by having two opposing layers of facade. First, an exterior light-permeable perforated iron sheet folding door that can be totally opened and gives a gradient of visual privacy to the apartment. And second, a glass and wood frame window structure that shuts down direct noise from across the road. The space between these two skins can be totally o partially opened, with a large number of variations to suit every need. A wood built-in bench and built-in tiled planters complete the setup ideal for a transitional calming entry ritual where lush plants merge with tiled walls bringing back a Mediterranean courtyard welcome.

进入室内后,该方案围绕着一个新的对角线隔断产生,作为房间的隔断、存储空间和通往后面外部空间的视觉导向。这个单一的木质隔断作为住宅所有主要活动的辅助工具,也在它们之间创造了一个声学屏障。

Once inside, the proposal generates around a single new diagonal partition that serves as a room divider, storage space and a visual directional guider towards the back exterior space. This single wood partition serves as an aid for all main activities of the dwelling and also creates an acoustic barrier between them.

隔断的左侧为卧室和壁橱区保留。 这个空间被抬高了几步,以创造一种舒适感和对新入口庭院的视线高度障碍。抬高的区域包括更多的家庭区域,如书房、卧室、壁橱和浴室。在浴室里,升高的高度被用来降低几个台阶,形成一个内置的淋浴/浴室,以满足享乐主义的生活。

The left side of the partition is reserved for the bedroom and closet area. This space is elevated a few steps to create a sense of coziness and eye height barrier to the new entrance courtyard. The elevated areas consist of the more domestic ones such as study, bedroom, closets and bathroom. In the bathroom the elevated height is used to go down a few steps making an inbuilt shower/bath for hedonist living.

隔断的右侧被保留给公共区域。抛光的混凝土地板在整个住宅中保持连续,以创造一种宽阔的感觉。一个中央厨房工作岛被放置在空间的中间,鼓励中央聚会。这张桌子是由马略卡岛当地的年轻设计师共同设计和制作的,为更加简约的外壳带来了一丝色彩和新鲜感。

The right side of the partition is reserved for the common areas. Flooring of polished concrete remain continuous throughout the dwelling to create a sense of amplitude. A central kitchen work island is placed in the middle of the space encouraging central gathering. This table is co-designed and produced by local Mallorca young designers and brings a touch of color and freshness to the more mínimalistic shell.

客厅和用餐区被放置在靠近后花园的较宽的开口处。一个内置的沙发被设计成最大限度地利用空间,在现场发现的旧皮卡日历被赋予了第二次机会,使它们成为主要的墙壁装饰元素。以前是一个通往外部空间的小门,现在是一个大的开口,将内部和外部的空间连接起来。藤蔓和绿色被种植,以便在未来产生一个令人生畏的秘密花园。一个小的客房和第二间浴室被放置在后院周边的旧储藏空间。

The living room and dining area are placed at the wider opening close to the back garden. An inbuilt sofa is designed to maximize the space and old pinup calendars found on site are given a second chance by making them the main wall decoration element. Formerly a small door access to exterior space a big opening is done to connect the inside with the exterior backspace. Vines and green are planted to produce an intimidate secret garden in the future. A small guest room and a second bathroom are placed in the old storage space perimetral to backyard.

Architects: Mariana de Delás
Area: 990 ft²
Year: 2019
Photographs: José Hevia
Manufacturers: JUNG, Complementto, Acor, Faro, Jallut Pinturas, Maderesa
Lead Architects: Mariana de Delás
Design Team:Ines Bonet, Blanca Gomez Rodriguez -Arias
Assembly And Vegetation:Belén Larraz
Table Design:Mariana de Delás & 2Monos Studio
City:Palma
Country:Spain

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注