Parfums Christian Dior 公司餐厅,法国, Palissad Architectures

这个可以容纳1300个座位的会议和休闲场所位于一个树林的中心地带,那里有克里斯汀-迪奥品牌最大的香水生产厂。项目的体积和布局是针对现有场地的主要问题而设计的。

This meeting and conviviality place, which can accommodate up to 1,300 place settings, is situated in the heart of a wooded site where can be found the largest perfume production plant of the Christian Dior brand. The volume and layout of the project are designed in response to major issues of the existing site:

建筑风格不一;用户从工作地点进入餐厅的旅程缺乏流畅性;物流管理不善,使中央的自由空间成为卡车通行的大区域。该项目成为所有周围元素之间的衔接。它通过一楼的人行天桥与西南面的现有建筑相连,其修长的形状使它能够向南面的树林开放,并与北面的停车场和送货通道封闭。

Heterogeneous buildings in their architectural style; the lack of fluidity of the users’ journey accessing the restaurant from their place of work; poor management of logistic flows, making the central free space a large area for truck traffic. The project becomes an articulation between all the surrounding elements. It is connected to the existing building to the southwest by a footbridge on the first floor, and its elongated shape allows it to open onto the wood to the south, and to be closed to the parking lot and delivery access to the north.

对自然的开放是该项目一个强烈的焦点,它有利于放松和用餐时的逃避。因此,外墙被设计成一个开口,促进内部和外部之间的透明度,并让人看到周围林区的大橡树。为了使它们不被发现,厨房被放置在北面,在停车场一侧。作为一个独立的体量,它们渐渐消失在餐厅的体量后面。设置了一个服务区,以便于管理物流。

Openness to nature is a strong focus of the project, it facilitates relaxation and escapes during meals. The facade was therefore designed as an opening, promoting transparency between interior and exterior, and giving a view of the large oaks of the surrounding wooded area. To make them invisible, the kitchens are placed to the north, on the parking side. Treated as a separate volume, they fade away behind the restaurant volume. A service area is set up, allowing easy management of logistics flows.

该项目的目标之一是尽可能多地释放地面,使其成为一个愉快的中央种植空间。建筑的广泛覆盖强调了项目给场地带来的流动性,对角线的 “折叠 “表达了底层和首层之间的紧密联系。在外面,这个覆盖物延伸并保护了太阳,让你可以享受露台的阴凉,吃午餐。

One of the objectives of the project is to free up as much ground as possible to make it a pleasant central planted space. The extensive coverage of the building underlines the fluidity brought by the project to the site, and the diagonal “fold” expresses the strong link between the ground floor and the first floor. Outside, this cover extends and protects from the sun, allowing you to enjoy the shade of the terrace for lunch.

该项目的建筑和室内设计都突出了木材的作用。这种材料的使用完全满足了成为可持续发展方式一部分的愿望,同时也具有缩短和清洁施工现场的优势。木材使得减少对地面的承载点成为可能,并加强了项目的自然主义特征。

The construction and interior design of the project give prominence to wood. The use of this material fully answers to the desire of being part of a sustainable development approach and also has the advantage of a shorter and cleaner construction site. The wood makes it possible to reduce the bearing points to the ground and reinforces the naturalistic character of the project.

在室内,天花板上的长木条提供了一种声学处理,以及一种流动和动态的运动,不断地邀请人们的目光向外看。木材的温暖颜色成为室内气氛的共同主线:温暖、舒适和放松。

Inside, long wooden slats on the ceiling provide an acoustic treatment as well as a fluid and dynamic movement, constantly inviting the gaze to look outwards. The warm color of the wood serves as a common thread for the interior atmosphere: warm, cozy, and relaxing.

Architects: Palissad Architectures
Area: 2200 m²
Year: 2020
Photographs: Sergio Grazia
Manufacturers: Fiandre, Astro Lighting, Marset, Santa & Cole, Forbo, La Seigneurie, PXF Lighting, Silvera, Wall tile
Landscape Architect: Raphia
Structural Engineer: BEG Ingenierie
Acoustics Consultant: Alternative
Kitchen Engineer:Toutes les cuisines Ingenierie
Security Consultant:BATISS
Economist:Cogebat
City:Saint-Jean-de-Braye
Country:France

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注