Parkside 住宅,澳大利亚, Ashley Halliday

从相邻的1880年代的别墅中汲取灵感–形式、规模、后退、屋顶轮廓–引入了一个简单、现代的互补材料和饰面的调色板。房屋和花园的设计反映了业主的慷慨精神、现代品味、充满活力的家庭生活方式,以及与郊区社区交往的愿望。

Taking cues from the adjacent 1880’s Villas – form, scale, setbacks, roof profiles – a simple, contemporary palette of complementary materials and finishes was introduced. House and garden were orchestrated to reflect the owner’s generosity of spirit, modern taste, dynamic family lifestyle, and desire to engage with their suburban community.

两个坡屋顶的亭子相互垂直,拉开并创造出中间的空间,提供隐蔽的视野,同时为周围的景观创造口袋,以渗透和打破房子的质量。

The two gabled pavilions sit perpendicular to one another, pulled apart and inflected to create interstitial spaces between that provide veiled views in and out whilst creating pockets for the surrounding landscape to infiltrate and break down the mass of the house.

主生活馆用一个门式钢架拥抱坡屋顶形式,使屋顶形式在内部得以延续。塔斯马尼亚橡木天花板的内衬增加了温暖和规模,而有纹理的橡木压条给空间带来了节奏感,增强了对南边花园的透视感。

The main living pavilion embraces the gabled roof form with a portal steel frame allowing the roof form to continue internally. Tasmanian oak ceiling linings add warmth and scale whilst the textured oak battens give a rhythm to the spaces, enhancing the sense of perspective that is directed to the garden to the south.

Architects: Ashley Halliday
Area : 230 m²
Year : 2021
Photographs :Anthony Basheer
Builder : Ikon Projects
Interior Design : Ashley Halliday
Country : Australia