Pasiddhi 之家,墨西哥, Rojkind Arquitectos + Agustín Pereyra + Inocente Colectivo

在Pasiddhi的房子里,一个传统的住房建筑方案变成了一个行程的项目。一切都通过楼梯和循环发生,包含在一个坚实的迷宫式体量中,有多个入口,其路线在阴影中移动,只有头顶的灯光入口能照亮。

In the Pasiddhi house, a traditional architectural program for housing becomes a project of itineraries. Everything happens through the stairs and circulations contained in a solid labyrinthine volume with multiple accesses where its route moves in the shadows only illuminated by overhead light entrances.

Casa Pasiddhi位于墨西哥州Hacienda de Valle Escondido,在一个以现代乡村风格房屋为特征的住宅区内,被发现是一个石质和内敛的遗迹,只显示出其坚实和粗暴的体积的一些特征。

Located in Hacienda de Valle Escondido, State of Mexico, within a residential area characterized by modern country-style houses, Casa Pasiddhi is discovered as a stony and introverted vestige, revealing only some features of its solid and brutalist volumetry.

一个由垂直木片组成的简单的格子结构勉强分割了该物业的街道。在它后面,出现了一个黑色混凝土肋骨的体积,包含了水平和垂直的连接。该体量被抬高,释放了花园,并在丰富的野生植被中展现了房子的不同空间。

A simple latticework of vertical pieces of wood barely divides the street of the property. Behind it, a volume of ribbed black concrete appears, containing the horizontal and vertical connections. The volume is elevated, freeing the garden and revealing different spaces of the house among the abundant and wild vegetation.

一个由垂直木片组成的简单的格子结构勉强分割了该物业的街道。在它后面,出现了一个黑色混凝土肋骨的体积,包含了水平和垂直的连接。该体量被抬高,释放了花园,并在丰富的野生植被中展现了房子的不同空间。

A contemplative garden courtyard is formed in the center of the house, over which the rooms and family gathering areas float with views of the courtyard. Upon entering, the main garden of the house is discovered, in which all the views and social activities of the family are centered. The container volume of the circulations as a wall protects the meeting and resting spaces from the views of the neighbors. This element multiplies its function, being circulation, giving privacy and defining views, giving the project all its volumetric intention.

在Pasiddhi的房子里,一个传统的住房建筑方案变成了一个行程的项目。一切都通过楼梯和循环发生,包含在一个坚实的迷宫式的体积中,有多个入口,其路线在阴影中移动,只有头顶的灯光入口照亮。

In the Pasiddhi house, a traditional architectural program for housing becomes a project of itineraries. Everything happens through the stairs and circulations contained in a solid labyrinthine volume with multiple accesses where its route moves in the shadows only illuminated by overhead light entrances.

当进入每个房间时,我们发现明亮的玻璃空间,有清晰的饰面和广阔的视野。在室外区域,情况恰恰相反,那些被上升和蜿蜒的体量所限定、框住或覆盖的空间,在一个花园里创造了多种体验,邀请你穿过它去发现房子的不同侧面。

When accessing each room we find bright glazed spaces with clear finishes and wide views. In the outdoor areas, the opposite happens, the spaces that are delimited, framed or covered by the volume that rises and winds, create multiple experiences in a garden that invites you to walk through it to discover the different facets of the house.

该项目只使用三种材料:混凝土、木材和玻璃。混凝土以两种颜色和质地呈现:灰色的服务元素的墙面采用抛光处理,深色的混凝土采用人字形处理,加强了项目的拥抱姿态。

The project only uses three materials: concrete, wood and glass. The concrete is presented in two colors and textures: gray with a polished finish for the walls of the service elements and dark concrete with a zigzag finish to reinforce the embracing gesture of the project.

Architects: Agustín Pereyra, Inocente Colectivo, Rojkind Arquitectos
Year : 2017
Photographs :Jaime Navarro
Manufacturers : AutoDesk, Piacere
Lead Architect : Michel Rojkind
Rojkind Arquitectos : Michel Rojkind, Ruth Díaz, Eli Ambris, Victor Cruz, Victor Martinez, Daniel Flores, Arie Willem, Adrian Kreslik, Edgar Aurioles, Gerardo Salinas, Adrían Aguilar, Andrea León
Agustín Pereyra : Agustín Pereyra, Roxana León
Inocente Colectivo : Paulina Goycoolea, Alfonso Paz
Structural Engineering : Juan Felipe Heredia
MEP : Germán Muñoz
Landscaping : PA-AR Taller, Paola López, Carlos Ríos
Special Installations : NTX Jaime Freyria
Lighting : Luz en Arquitectura
Constructor : ESPAI, Carlos Ortíz
Installations : MRG Instalaciones y Diseño
Interior Design : Mutuo Estudio – Paola Ruiz De Chavéz, Geysell Capetillo
Country : Mexico