亭阁住宅,葡萄牙吉马良斯, Andreia Garcia Architectural Affairs & Diogo Aguiar Studio

在葡萄牙Guimaraes镇,Andreia Garcia architecture Affairs和Diogo Aguiar工作室创建了“亭屋”;一个小房子,简单的木质外壳容纳的东西比你看到的要多。
“亭子屋”建在花岗岩酒窖的顶部,设计的目的是利用它位于山腰藤蔓之间的位置。室内和室外都覆盖了垂直的木板;在外面,他们提供了一个独特的对比,灰色的石头原来的地窖,而在里面,他们作为墙壁的一部分,以掩盖私人区域。“亭子屋”本质上是一个单独的木质房间,通过巧妙地隐藏区域,使其适合居住。虽然起居空间是开放式的,可以看到周围景观的全景,但是私人区域——睡觉、吃饭和洗澡——却被隐藏在视野之外。厨房藏在两扇折叠门后,当双人床折叠起来时,客厅就变成了一个睡觉的地方。浴室和储藏室也被整齐地安置在木质墙壁内。“亭屋”由业主用葡萄牙当地植被种植的绿色屋顶完成。

In the Portuguese town of Guimarães, Andreia Garcia Architectural Affairs and Diogo Aguiar Studio have created ‘Pavilion House’; a tiny home whose simple timber-clad exterior holds more than meets the eye.
Constructed on top of a granite wine cellar, the ‘Pavilion House’ was designed to take advantage of its position set amongst the vines on a mountainside. Both the interior and exterior have been clad in vertical wooden slats; outside they offer a unique contrast to the grey stone of the original cellar, while inside, they serve to disguise private areas by rendering them as part of the walls. Essentially a single wooden room, the ‘Pavilion House’ has been made habitable through the inclusion of such cleverly concealed areas. Whilst the living space is open plan with panoramic views of the surrounding landscape, the private areas—sleeping, eating, and bathing—are hidden from view. The kitchen is tucked away behind bi-fold doors, and the living room becomes a sleeping space when the double bed is folded down. Both the bathroom and storage area have been neatly stowed within the wooden-clad walls too. The ‘Pavilion House’ has been completed with a green roof, planted by the homeowners with local Portuguese vegetation.

Design: Andreia Garcia Architectural Affairs & Diogo Aguiar Studio
Project: Pavilion House
Photography: © Fernando Guerra