Perforated 之家,新加坡,AR43 Architects

Perforated之家在新加坡的北部,是繁华都市中的私人避难所的缩影。
由于新加坡大多数典型的小型土地房屋都是临街的,并与相邻的房屋紧密相连,因此设计任务是要为房主保持一定程度的隐私,但仍要向绿色植物、通风和自然光开放。新房子与邻近的半独立式房子分开–鉴于其宽敞的地块面积,使之成为可能–以便有更多的机会进行通风和照明。

The Perforated House is nestled in the Northern side of Singapore and epitomizes a private refuge in the midst of a bustling city.
As most typical small landed houses in Singapore are street-fronting and closely packed together with neighboring houses, the brief was to design a house that would maintain a certain level of privacy for the owner, yet still be open to greenery, ventilation, and natural light. The new house was detached from its neighboring semi-detached house – made possible given its generous plot size – to allow more opportunities for ventilation and lighting.

该住宅被概念化为一个由实心混凝土制成的高架箱体,内部空间有丰富的绿色空间。穿孔的语言也被持续地用于整个房子,作为控制隐私、光线和通风水平的建筑工具。

The house was conceptualized as an elevated box made of solid off-form concrete, with abundant pockets of green spaces woven into the interior spaces. The language of perforations was also used consistently throughout the house as an architectural tool to control the level of privacy, light, and ventilation.

从程序上讲,更多的私人空间被抬高到离地面很远的位置,而绿色空间则作为内部和外部之间的缓冲区,使内部空间免受街道噪音和路人的干扰。内部空间向周围的绿色植物延伸,模糊了内部和外部的界限,带来良好的自然采光和通风。在需要更多隐私的空间,垂直角度的遮阳板被有目的地设计,以允许晨光透入,但又限制了来自邻近房屋的视野。

Programmatically, the more private spaces were elevated off the ground level and the green spaces act as a buffer between the inside and outside, shielding the interior spaces from street noises and passersby. The interior spaces extend towards the surrounding greenery, blurring the boundaries between the inside and out, bringing in good natural lighting as well as ventilation. In spaces where more privacy is required, vertically angled sunshades were purposefully designed to allow morning light to filter in, yet limiting views from the neighboring houses.

居住空间的开放式布局反映了业主的热情好客和生活方式,确保他们有灵活和广阔的空间来经常接待客人。由内而外和由外而内的良好流动空间为客人提供了一个无缝的环境,让他们可以在较大的群体中互动,而小块的安静角落则为最亲密的朋友提供了急需的亲密关系。

The open layout of the living space reflects the owner’s warm hospitality and lifestyle, ensuring that they have the flexibility and expanse of space to host guests frequently. A good flow of inside-out and outside-in spaces provide a seamless environment for guests to interact in larger groups, while pockets of quieter corners provide much-needed intimacy among the closest friends.

在个人时间里,业主–一位退休的工程师–大部分时间都在演奏各种乐器,拥有一些标志性的个人收藏。为了满足客户对音乐的热爱和为他的乐器提供一个适当的展示区的愿望,他建造了一个声学设计的音乐工作室,目的是在不干扰邻居的情况下进行表演和演奏。

In his personal time, the owner – a retired engineer – spends most of his time playing a variety of musical instruments, boasting a few iconic pieces for his personal collection. To fulfill the client’s affinity for music and desire for a proper display area for his instruments, an acoustically designed music studio was built with the intention to allow for performances and jamming sessions without disturbing the neighbors.

像折纸一样,屋顶的开放空间是由典型的屋顶形式拼接而成的,将花园空间从家庭休息室延伸到阁楼层。屋顶下的这个安静的藏身处,主人可以在这里一边享受下午茶,一边欣赏整个庄园的全景日落。

Like an origami, the rooftop open space was spliced from a typical roof form, extending the garden space from the family lounge to the attic level. This quiet hide-out beneath the roof is where the owner can enjoy an afternoon tea while enjoying the panoramic sunset view of the entire estate.

Architects: AR43 Architects
Area: 6500 ft²
Year: 2021
Photographs: Studio Periphery
Manufacturers: Geberit, Hansgrohe, Duravit, Kawajun, Toto, DB Acoustic, Egner Building Technologies, Koizumi Lighting Singapore, Lital Materials & Contracts Engineers, Marquis HQO, Polystone, Rice Fields, Schindler AS
Structural Engineer: MSE Consultant Pte Ltd
Mechanical & Electrical Engineering: HPX Consulting Engineers Pte Ltd
Quantity Surveyor: WS Surveyorship Pte Ltd, Sam Wong, Dawn Woo
Builder: M/s U.Sage Contracts Pte Ltd
Landscape Contractor: Nyee Phoe Flower Gardens Prte Ltd, Andy Eng
Architects:AR43 Architects, Lim Cheng Kooi, Crystal CheW, Dawn Ong
Structural Engineers:Andrew Teo, John Lim
Mechanical & Electrical Engineer:Kenny Fung
Landscape Designer:Ong Geok Lan
Builders:Patrick Ong, Liow Ching Weng
Country:Singapore

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注