Piedmont Hills高中科学和生活技能综合体,美国,LPA

新的皮德蒙特山高中科学和生活技能综合楼的设计克服了场地困难的挑战,创造了一个现代的、具有成本效益的、节能的设施,重点是室内外学习环境和使科学变得有趣。

The design for the new Piedmont Hills High School Science and Life Skills Complex overcomes the challenges of a difficult site to create a modern, cost-effective, energy-efficient facility focused on indoor-outdoor learning environments and making science fun.

皮埃蒙特山高中最初建于1965年,位于东圣何塞,毗邻暗黑山脉。多年来,科学课程的很大一部分被安置在校园南边一个未被充分利用的斜坡上的便携式教室里。随着学生需求的增长,学校需要用一个新的设施来支持科学项目,以反映学校对科学日益增长的兴趣和重要性。学校领导希望新的建筑群能够与众不同,表达科学的动态性质。

Originally constructed in 1965, Piedmont Hills High School is located in East San Jose, adjacent to the Diablo Range Mountains. For years, a large portion of the science program was housed in portable classrooms on an under-utilized, sloping site at the south edge of the campus. With the growth in student demand, the school needed to support the science program with a new facility that reflects the growing interest and importance of the sciences at the school. School leaders wanted the new complex to be distinct and express the dynamic nature of the sciences.

新设施为校园创造了一个门户,并引入了以前没有的室内外学习机会,为学校未来的学习空间设计设定了新的标准。现有的场地地形被用来连接上层和下层的坡道,以促进主动设计。悬空的门将教室与生动的坡地庭院连接起来,在自然环境的基础上为校园创造了一个新的身份。

The new facility creates a gateway to the campus and introduces indoor-outdoor learning opportunities that did not previously exist, setting a new standard for the future design of learning spaces at the school. The existing site topography was used to connect the upper and lower floors with ramps that promote active design. Overhead doors open classrooms to the lively sloping courtyard which creates a new identity to the campus-based on the natural setting.

为了应对湾区建筑的历史性高成本和相对有限的预算,该设计采用了全木框架结构,减少了行业数量,大大降低了成本和施工时间。外墙、剪力墙和开口的设计在设计初期就被精心整合,以最大限度地发挥建筑类型的限制。

In response to the historic high costs of Bay Area construction and a relatively limited budget, the design utilizes an all-wood frame construction, reducing the number of trades and significantly lowering costs and construction time. The design of the exterior shell, shear walls, and openings were carefully integrated early in design to maximize the limitations of the construction type.

窗户的数量、尺寸和位置都经过精心设计,以增加可控的日光,同时保持木结构剪力墙的完整性。建筑师和结构工程师之间的合作努力导致了一个高效的、具有成本效益的结构,以及一个挑战常规的有趣的布局。

The quantity, size, and placement of windows were carefully designed to increase controlled daylight while maintaining the integrity of the wood-framed shear wall. This collaborative effort between architects and structural engineers resulted in an efficient cost-effective structure with a playful layout that challenges the norm.

最终的设计也是低碳和有弹性的,作为学校可持续发展的教学工具。早期的规划优先考虑了太阳方位、自我遮挡和战略性的开口,以获得日光和景观。由于加州有大量接近完美的天气,架空门提供了新鲜空气和与景观的联系。单坡屋顶将雨水引向与坡地坡度一致的种植槽。这些策略帮助该建筑达到了美国建筑师协会2030年的承诺目标;建筑的EUI为38,比地区平均水平减少了72%的能源。

The resulting design is also low-carbon and resilient, serving as a teaching tool for school sustainability. Early planning prioritized solar orientation, self-shading, and strategic openings for daylight and views. With an abundance of near-perfect California weather days, overhead doors provide fresh air and connection to the landscape. The mono-sloping roofs direct rainwater to planters that step with the grade of the sloping site. These strategies helped the building meet the AIA 2030 Commitment target; the building EUI of 38 is a 72% energy reduction from the regional average.

Architects: LPA
Area: 16500 m²
Year: 2018
Photographs: Jason O’Rear
Manufacturers: Morin Corp., Carrier, James Hardie, Kawneer, C.H.I. Overhead Doors, Sherwood Lumber
Acoustics: Charles M. Salter
Design Director:Helen Pierce
Project Manager:Denise Flatley
City:San Jose
Country:United States