高原沙漠度假区,美国,Aidlin Darling Design

这座独户住宅位于棕榈沙漠外的岩石高原上,紧紧地依偎在巨石群中,俯瞰着科切拉山谷和远处的圣哈辛托山脉。住宅的材料被选择来静静地对比沙漠景观的浅色调。发黑的木质护墙板是经过乙酰化、烧焦、刷线、染色和密封的松木。所有这些处理都是为了提供一个高质感的表面,抗虫和抗腐,并在以昼夜温差大而闻名的气候中最大限度地减少移动。

Sited on a rocky desert plateau outside of Palm Desert, this single-family residence is tightly nestled within a constellation of boulders, overlooking the Coachella Valley and the San Jacinto Mountain Range beyond. The materials of the home were chosen to quietly contrast the lighter palette of the desert landscape. The blackened wood siding is pine wood that is acetylated, burnt, wire-brushed, stained, and sealed. All of these treatments are intended to provide a highly textured finish that is bug and rot-resistant, and minimizes movement within a climate known for its large diurnal temperature swings.

室内是混凝土、木材、石头和钢材的拼贴,每一种材料都对其直接应用作出反应,以最大限度地提高耐用性,同时为住宅提供温暖和有灵魂的巢穴质量。住宅的图表是一个三联体的元素:一个浮动的屋顶平面,一个木质体量的集合,以及两个混凝土锚墙。

The interior is a collage of concrete, wood, stone, and steel, each responding to its immediate application to maximize durability while providing the home with warmth and a soulful nesting quality. The diagram of the home is a triptych of elements: a floating roof plane, a collection of wooden volumes, and two concrete anchor walls.

客户是一对夫妇,他们希望在沙漠中寻找一个远离城市生活的隐居地,他们的要求很简单:创造一个适度的住宅,不移除任何一棵松树,拥抱质朴的沙漠气候,并从内部框住始终变化的变色龙般的景色。

The brief from the clients, a couple looking for a retreat in the desert well away from their urban lives, was simple: create a modest home that didn’t remove a single Pinyon tree, embraced the rustic desert climate, and framed the always changing chameleon-like vistas from within.

在现场露营,密切观察和吸收小气候的细微差别、从白天到夜晚的巨大昼夜温差、现有树木和雕塑巨石的具体位置,以及周围山脉上不断变化的光线条件的力量之后,开始出现了对房屋的态度。住宅将作为一个简单的框架装置,让居住者观察周围动态的地形。该结构在几何上将是非常安静和简洁的,有意与沙漠的有机形式形成对比,并将其低至地面以减少其存在。

After camping on the site to intimately observe and absorb—the nuances of the micro-climate, the vast diurnal temperature swings from day to night, the specific positioning of the existing trees and sculptural boulders, and the power of the everchanging light conditions on the surrounding mountain ranges—an attitude about the home began to emerge. The home would perform as a simple framing device for the occupant to observe the dynamic surrounding terrain. The structure would be exceedingly quiet and crisp in its geometry, intentionally contrasting the organic forms of the desert and low to the ground to minimize its presence.

正方形的浮动屋顶具有多种功能。在气候方面,它以其不透明的形式和多孔的木质格子盘旋在住宅上方,为人们提供喘息的机会。屋顶平面上开出了一个奇特的孔洞,在为泳池区域提供充足的阳光照射的同时,也为上方的天空提供了框架。

The square floating roof performs numerous functions. On the climatic side, it hovers over the home providing respite from the beating sun both in its opaque form and as a porous wooden lattice. A singular aperture is carved out of the roof plane, framing the dramatic sky above while providing the pool area with ample sun exposure.

屋顶平面以下是七个直角形体,包含了住宅的程序。从概念上讲,它们开始是一个单一的矩形体块,被分割开来并滑向景观,以最大限度地体验周围的地形,并在住宅的中心创造一个关键的空隙。这个空隙既是入口,也是餐厅–一个公共和私人空间交汇的空间。

Below the roof plane is seven rectilinear volumes that contain the home’s program. Conceptually they began as a singular rectilinear mass that splits apart and slides out into the landscape to maximize the experience of the surrounding terrain and create a critical void in the center of the home. This void became both the entry and the dining room–a space where the public and private spaces meet.

虽然木制的体量容纳了住宅的关键程序,但从车库到住宅的入口顺序是由两面混凝土入口墙的方向和形式衔接起来的。它们被有意并列在一起,在它们之间形成一个空隙,最终引导居住者进入房屋的玻璃入口。平行的混凝土墙不仅框住了入口和外面的餐厅,最重要的是框住了东部和下面的科切拉山谷的壮丽景色。

While the wooden volumes house the critical program for the home, the entry sequence from garage to the house is articulated by the orientation and form of two concrete entry walls. They are intentionally juxtaposed to create a void between them, ultimately guiding the occupant to the glazed entry of the home. The parallel concrete walls not only frame the entry and the dining room beyond but most importantly the heroic view to the East and the Coachella Valley below.

住宅的材料被选择来与沙漠景观的浅色调形成静谧的对比。发黑的木质护墙板是经过乙酰化、烧焦、钢丝刷、染色和密封的松木。所有这些处理都是为了提供一种高质感的饰面,既能防虫防腐,又能在以昼夜温差大而闻名的气候中最大限度地减少运动。室内是混凝土、木材、石头和钢材的拼贴,每一种材料都对其直接应用作出反应,以最大限度地提高耐用性,同时为住宅提供温暖和有灵魂的巢穴质量。

The materials of the home were chosen to quietly contrast with the lighter palette of the desert landscape. The blackened wood siding is pine wood that is acetylated, burnt, wire-brushed, stained, and sealed. All of these treatments are intended to provide a highly textured finish that is both bug and rot-resistant and minimizes movement within a climate known for its large diurnal temperature swings. The interior is a collage of concrete, wood, stone, and steel, each responding to its immediate application to maximize durability while providing the home with warmth and a soulful nesting quality.

Architects: Aidlin Darling Design
Area: 3700 ft²
Year: 2019
Photographs: Adam Rouse, Joe Fletcher, Aidlin Darling Design
Manufacturers: Dornbracht, Lutron, Agape, B-K Lighting, Benjamin Moore, Duravit, Emtek, Henrybuilt, JEE-O, Kebony, Kohler, Miele, Subzero/Wolf, Vola, Waterworks, Blanco Culina, Breville, Carerra Marble, Carlisle Syntec System, Customkreteworks, +11
Lead Architects: Joshua Aidlin, Adam Rouse
Home Area:3,100 ft2
Garage Area:600 ft2
Site Size:3.02 Acres
City:Palm Desert
Country:United States