PMJ 住宅2.0,比利时, An Schoenmaekers

对于这个房子的设计,我们特意选择了使用已有的东西。毕竟,这是一个广泛的翻新项目,由两座排屋和后面的纺织厂组成,提醒人们注意纺织业,它是Sint-Niklaas的标志。

For the design of this house, a deliberate choice was made to use what was already there. After all, this is an extensive renovation project of two terraced houses and a textile factory at the back, a reminder of the textile industry that so defined Sint-Niklaas.

多年来,这座位于市中心的建筑已经年久失修,被宣布为不适合居住。特别是,前面的房屋没有屋顶,造成了严重的破坏。

Over the years, the building in the city center had fallen into such disrepair that it was declared uninhabitable. In particular, the lack of a roof on the houses in the front caused havoc.

业主们把这种破旧的状态看作是一个机会,而不是一个缺陷:一个为一个被低估的有历史的地方注入新的生命的机会,并根据今天和明天的需求来做。通过使用已经存在的元素作为建筑材料(字面意义和象征意义),可以实现一个现代的、几乎不使用能源的、具有老工厂魅力的住宅。

The owners saw this dilapidated state as an opportunity rather than a defect: a chance to breathe new life into an undervalued place with history and to do so according to the needs of today and tomorrow. By using the elements that were already there as building blocks (literally and figuratively), a modern, almost energy-neutral home with the charm of the old factory could be realized.

房子前面的布局是由现有的楼梯、窗洞、墙壁和地板上的空洞决定的……。以此为准则,创造了一个合理的布局,其中几乎所有的空间都相互接触,并与外部相通。一个巨大的空间感被制造出来,而实际上却不需要占用太多的体积。

The layout of the house at the front is determined by the existing staircase, window openings, cavities in the walls and floors … By using this as a guideline, a logical layout is created in which almost all spaces are in contact with each other and the outside. A great sense of space is made without actually having to take up much volume.

材料在一个地方被拆除,在另一个地方被重新使用,包括钢和木梁以及旧砖。那些新的元素也被明确地设计成那样,而不与现有的元素相冲突。两者之间产生了一种协同作用,在她的建筑中创造了某种自然性。通过玩弄天顶光,这种动态以一种近乎神圣的方式更加生动起来。

Materials were dismantled in one place and reused in another, including steel and wooden beams and old bricks. Elements that are new were also clearly designed that way without being in conflict with the existing ones. A synergy is created between the two which creates a certain naturalness in her architecture. By playing with zenithal light this dynamic comes even more to life in an almost sacred way.

后面的工厂建筑被部分拆除,创造了一个实质性的绿色庭院花园,这在城市的中心是一种奢侈。后面带有原始棚顶的建筑被保留了下来,现在作为业主的工作室,他们是建筑师和音乐家。

The factory building at the back was partly demolished, creating a substantial, green courtyard garden, a luxury in the center of the city. The building in the back with the original shed roof was preserved and now serves as a studio for the owners who are architects and musicians.

这座房子是一个明显的例子,说明最初被认为是符合拆迁条件的建筑可以成为一个新家的愿望,是曾经的2.0版本。

This house is a clear example of how something that would initially be considered a demolition-eligible building can become an aspiration for a new home, a version 2.0 of what once was.

Architects: An Schoenmaekers
Area: 188 m²
Year: 2021
Photographs: Johnny Umans
Manufacturers: Wienerberger
Structural Engineering:SBE nv
City:St Nicholas
Country:Belgium

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注