Portlands Place East Village ,英国, Hawkins\Brown

新的待租方案–名为Portlands Place–完成了东村的主要轴线–伊丽莎白女王奥林匹克公园总体规划中的一个支柱。该项目由Hawkins/Brown设计,Mace施工,提供了524套住宅,重点关注公共空间和社会互动,其鲜艳的外墙将其与邻居区分开来。

The new build-to-rent scheme – named Portlands Place – completes the primary axis of East Village – an anchor within the Queen Elizabeth Olympic Park masterplan. Designed by Hawkins\Brown and constructed by Mace, it provides 524 homes with a focus on communal spaces and social interaction within a brightly colored facade that distinguishes it from its neighbors.

最新的设计思想被用来提供一个社会统一的建筑,共享设施、工作空间、酒吧和咖啡馆,促进居民之间的互动,鼓励人们在伦敦的这个新地区扎根。

The latest design thinking has been employed to provide a socially unified building, with shared amenities, workspaces, bars, and cafes that foster interaction between residents, encouraging people to put down roots in this new part of London.

两座塔楼–26层和31层–和两个10层的亭子通过双高的人居天桥合并成一个相互连接的项目。它为共享生活提供了慷慨的空间,包括休息室、公共餐厅、电影院、健康工作室,以及非正式工作和会议的空间。这些空间通向广阔的屋顶花园,提供伦敦和奥林匹克公园的美妙景色。

The two towers – at 26 and 31 stories – and two ten-story pavilions are merged into a single interconnected development through a double-height inhabited sky bridge. It provides generous space for shared living including lounges, communal dining rooms, a cinema room, wellness studio, along with room for informal working and meeting. These spaces open out onto extensive roof gardens that provide fantastic views across London and the Olympic Park.

使用高楼解决方案(HRS),即Mace的专业MMC系统,可以达到每周安装一层楼的势头–从而减少40%的车辆移动,并大大减少环境干扰、噪音和污染。

Built using High Rise Solutions (HRS), Mace’s specialized MMC system, it was possible to reach a momentum of installing a floor per week – thereby reducing vehicle movement by 40% and significantly reducing environmental disruption, noise, and pollution.

最高塔楼的底层包含超级大堂,礼宾部和大楼管理层在酒店式的前台汇聚一堂。还有一个自动的电子商务交付和收集设施。在西侧楼座的底层可以找到联合办公空间。

The ground floor of the tallest tower contains the super-lobby, where the concierge and building management come together at a hotel-style front reception desk. There is also an automated e-commerce delivery and collection facility. Co-working space can be found on the ground floor of the western block.

大楼的预制外墙与东村的既定建筑风格一致,但鲜艳的色彩方案和彩色玻璃阳台与运动员村其他地方的背景色形成了鲜明的对比。两座塔楼的不同配色方案反映了它们的不同背景;绿色和蓝色拾取了公园里野花的颜色,而橙色和红色则反映了斯特拉特福德市的新兴城市景象。

The building’s pre-cast facade is in keeping with the established architecture of East Village, but the vibrant color scheme and colored glass balconies are a provocative departure from the background colors of the rest of the Athletes’ Village. The different color schemes on the two towers reflect their different contexts; the greens and blues picking up the colors of the wildflowers in the park and the orange and reds reflect the emerging urban scene of Stratford city.

Architects: Hawkins\Brown
Area : 57090 m²
Year : 2022
Photographs :Simon Kennedy, Ruth Ward, Adrian Lambert, Jack Hobhouse
Manufacturers : AutoDesk, Glutz, Vanceva, Deba, FP McCann, Haecker, Integrated Doorsets, Metal Yapi
Contractors : Mace
Project Manager : Cast
Structural Engineer : Walsh
Acoustic Consultants : RBA
Planning Consultants : Quod
Amenity Design : ID:SR
Services Engineers : Hurley Palmer Flatt, Chapman BDSP
Landscape Architects : Townshend, HED
Cdm Principal Designer : Orsa Projects
Investment Client : Qatari Diar, Delancey
Operator Client : Get Living
Cost Management : Arcadis
Facade Consultant : Inhabit
Fire Consultant : BB7
Approved Inspector : Butler & Young
City : Stratford
Country : United Kingdom