新的Prangins幼儿园被设想为一个大房子,被放置在一个倾斜的场地上。交错的体量所形成的十字形结构使它与邻近的建筑群有一种特殊的关系。

The new Prangins kindergarten is conceived as one big house that has been placed on a sloping site. The cruciform structure resulting from the interlocking volumes allow it to have a special relationship with the neighbouring ensemble.

四个体量相互错开,每个单元楼面高度的三分之一,交错排列,使建筑看起来更小,视觉上不那么碍眼。

The four volumes, which are mutually staggered by a third of each unit’s floor height and interleaved, make the building appear to be smaller and visually less obtrusive.

六间教室每两间为一组,占据了三个较低的体量。由于其中心位置,楼梯是幼儿园的一个基本结构元素。伴随楼梯的坡道提供了平行的通道,并作为托儿所的内部入口。

The six classrooms are organised in groups of two and occupy the three lower volumes. Due to its central location, the staircase is a fundamental, structuring element of the kindergarten. The ramps that accompany it provide parallel access and act as an internal entrance to the crèche.

托儿所的体积与第一翼垂直,标志着幼儿园的入口区域。直接通向物业的上层部分也使托儿所能够独立运作。托儿所的平面图由一个大的(餐厅)房间组成,它可以根据要求分成几个小单元。

The volume of the crèche, which is placed perpendicular to the first wing, marks and covers the entrance area of the kindergarten. Direct access to the upper part of the property also enables independent operation of the crèche. The crèche floor plan consists of a large (dining) room, which can be divided into several smaller units according to requirements.

由于设计中非常注意视觉关系的摆放,大型窗户开口的不同排列方式突出了该地点的自然品质。

The natural qualities of the location are highlighted by the different alignment of the large window openings, since the design paid great attention to visual relationships with respect to their placement.

内部和外部都可以看到的钢筋混凝土,将建筑固定在地形上。

The reinforced concrete that is visible both inside and outside, anchors the building into the topography.

Architects: Pierre-Alain Dupraz
Year: 2015
Photographs: Thomas Jantscher
Project Architects:Nicola Chong, Frederico Vieira
Project Team:Julian Behrens, Maxime Beljansky, Kira Graf, Paolo Marchiori, Pierre Mencacci
City:Prangins
Country:Switzerland