PRO.CRE.AR 01之家,阿根廷, FRAM arquitectos

PRO.CRE.AR 01号房屋位于Padre Stefenelli,距离General Roca几英里,位于阿根廷南部。这块1000平方米的地块是牧场区更大区域的一部分,最初是为了生产苹果,如今由于人口增长和对被自然包围的更大地块的需求,成为了房地产用地。

House PRO.CRE.AR 01 is located in Padre Stefenelli, a few miles from General Roca, in the south of Argentina. The 1000m2 plot is a part of a bigger area in a ranch zone originally meant for apple production that nowadays serves as real estate land, due to population growth and the need for larger plots surrounded by nature.

土地景观由大面积的杨树林组成,每个季节都会有不同的颜色,干燥的沙漠天气,冬天的低温和炎热的夏天,构成了这个地方的特殊感觉。

LANDSCAPE consisting of large extensions of poplar groves that swift color showing the coming of each season, dry desertic weather, low winter temperatures and hot summers configure the particular feel of the site.

客户是一对申请政府贷款的年轻夫妇,梦想着有机会拥有他们的第一个家。

The CLIENT, a young couple applying for a government credit dreaming with the chance of their first home.

方案很简单,一个卧室,一个卫生间,以及一个包含厨房、餐厅和起居室的自由方案,并向一个完全沐浴在阳光下的外部露台开放。

The PROGRAM, simple, one bedroom, one bathroom, and a free plan containing kitchen, dining room and living room opening towards an exterior terrace entirely bathed in sunlight.

由于预算有限,该项目需要分阶段考虑。第一阶段,所有的基本要求都为未来的扩展提供了可能,不影响房屋的使用,并提出了各种居住布局。

Due to the limited budget the project needed to be thought in stages. One first stage, with all the basic demands opened to the possibility of a future extension, without interrupting the use of the house and which proposes various layouts of inhabiting it.

同样,优化面积是一个基本的前提,以及采用简单的技术方案和施工细节,使当地建筑商能够执行。

In the same vein, optimizing areas was a fundamental premise, as well as the employment of simple technical resolutions and construction details that could allow local constructors to execute them.

布局是按照地块的长度(东西方向)进行的,留下北面的立面向公园和全景开放。

Layout was though as a bar oriented following the length of the plot (east-west), leaving the northern façade open to the park and the panoramic view.

在房子内部,当地的白杨木带来了厨房/大厅/走廊的统一,为内部增加了一些温暖。外墙采用黑色金属板,包含了体积,更加综合了房子的体积,并且要求很少的维护。

Inside the house, poplar wood, local and accessible, brings unity to the kitchen/hall/hallway, adding some warmth to the interior. The exterior in black metal sheets that contain the volume, synthetizing even more the volume of the house and demanding very little maintenance.

Architects: FRAM arquitectos
Area: 90 m²
Year: 2014
Photographs: Bruno Tarenzi
Prize:First Prize (housing), Segunda Bienal nacional de Diseño UBA FADU 2015
Architects In Charge:Franco Riccheri, Agustín Mendiondo
City:General Roca
Country:Argentina

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注