带托儿所的农场幼儿园容纳了幼儿园的休养区以及两组托儿所。Hofkindergarten的教学理念集中在户外区域和附近的农场。设计与这个冒险和美丽的概念紧密交织在一起。

The farm kindergarten with a childcare center accommodates the retreat area for the kindergarten as well as two groups of childcare. The pedagogical concept of the Hofkindergarten focuses on the outdoor area and the nearby farm. The design is closely interwoven with this adventurous and beautiful concept.

该项目一方面形成了开阔的农田的边缘,另一方面与幼儿园孩子们度过的农场有关。巨大的屋檐创造了建筑的存在感,并将其引向道路另一侧更高的城市学校建筑群。

The project forms the edge of the open farmland on the one hand and relates to the farm where the kindergarten children spend their time. The mighty gable roof creates the presence of the building and leads over to the much higher urban school complex on the other side of the road.

建筑的外观有意识地以农场的传统建筑和外观为导向,即简单的木制建筑。突出的三角屋檐让人联想到这种类型,同时也缩小了规模。室内的特殊安排始终由两条走廊和视觉轴线构成。

The exterior appearance of the building is consciously oriented to the traditional construction and appearance of the farms as simple wooden construction. The accentuated gable triangle is reminiscent of this typology and reduces the scale at the same time. The special arrangement of interior is consistently structured by two hallways and visual axes.

主要房间的方向与西南部的农业区方向一致。在小组房间里,与室外区域的关系是阶段性的。儿童可以坐在里面,也可以坐在窗边的露台上。到游戏区的过渡也是通过一个座位台阶解决的。

The orientation of the main rooms is consistent in the direction of the agricultural zone in the southwest. In the group rooms, the relation to the outdoor area is staged. Children can sit inside as well as on the terrace by the window. The transition to the playing area is also solved via a seating step.

建筑物的物质化,是按照最高的生态标准制造的,是密切协作的结果,如建筑物理学的模拟。墙体是混凝土的,地平线为3.15米,降低了整个建筑的能源需求。它们可以在夜间降温,并在白天从房间里移除多余的热量。

The materialization of the building, which was manufactured to the highest ecological standards, results from a close collaboration such as a simulation by building physics. The walls, which are concrete down to a horizon of 3. 15m, reduce the energy requirements of the building as a whole. They can cool down overnight and remove excess heat from the room during the day.

木质表面对室内气氛以及声学有很大贡献。有意识地排列房间顺序的经验,光线和拉丝镶木地板、原始云杉和喷砂混凝土的触觉质量,应该使孩子们敏感和兴奋。

The wood surfaces contribute significantly to the indoor atmosphere as well as to the acoustics. The experience of consciously sequenced room sequences, the light and the haptic qualities of the brushed parquet, the raw spruce, and the sandblasted concrete should sensitize and animate the children.

Architects: MWArchitekten
Area : 470 m²
Year : 2022
Photographs :David Schreyer
Manufacturers : Bautex, Bisol, Creaton, resch
Lead Architects : Lukas Peter Maehr
Energy Consulting : Energieinstitut
Civil Engineer : Martin Fetz
Site Management : Martin Fetz
Building Physicist : DI Bernhard Weithas GmbH
City : Hohenems
Country : Austria