Rivera之家,墨西哥, Taller de Arquitectura Miguel Montor

Casa Rivera位于克雷塔罗市北部的Juriquilla,是该地区开发的私人社区之一的一部分。该建筑群对其房屋的设计有具体的规定。形状、材料、高度和语言是在整个过程中出现和全面工作的方面。

Located in Juriquilla, north of the city of Querétaro, Casa Rivera is part of one of the private neighbourhoods developed in this area. The complex has specific regulations for the design of its houses. Shapes, materials, heights and languages are aspects that were present and worked on comprehensively throughout the process.

该项目最初是应客户的要求创建的出租房,客户个人更多的参与到项目的开发中,因此决定保留该房产,与他们的家人一起居住。这使我们能够与客户采取更敏感的方法,能够根据他们的看法和需求深入研究每个细节和空间。

The project was created as a house for rent at the initial request of the client, who became personally more involved with the development of the project and thus decided to keep the property to inhabit it with their family. This allowed us a much more sensitive approach with the client, being able to delve into every detail and space according to their perceptions and needs.

主要的想法是产生允许挪用空间的路线,在空间中旅行时发现视觉触觉。从这个想法出发,一组体量诞生了,它们在每个空间提供了个性和隐私,反过来又建立在扎根于地面的基础上,力求提供一种保护的感觉,反映了当前家庭生活的概念。

The main idea is to generate routes that allow an appropriation of space, in which one discovers visual touches while travelling through space. From this idea, a set of volumes were born that provide individuality and privacy in each space and in turn rest on a foundation rooted in the ground, which seeks to provide a feeling of protection that reflects the current conception of family life.

为了给每个家庭成员提供更好的隐私,对空间进行分离的探索加强了我们在项目中不断寻求的两个概念:光线和安静。这些概念帮助我们在房屋的体积和空隙之间建立了一个良好的比例,通过使用庭院、阳台和露台来表达,优化空气流通、声学和自然光进入房屋。

The search to separate the spaces in order to give better privacy to each member of the family reinforced two concepts that we constantly seek in our projects, light, and silence. These concepts helped us develop a good ratio between the volumes and the voids of the house, expressing them by using courtyards, balconies, and terraces that optimize air circulation, acoustics, and the entry of natural light into the house.

为了给每个家庭成员提供更好的隐私,对空间进行分离的探索加强了我们在项目中不断寻求的两个概念:光线和安静。这些概念帮助我们在房屋的体积和空隙之间建立了良好的比例,通过使用庭院、阳台和露台来表达,优化空气流通、声学和自然光进入房屋。

The search to separate the spaces in order to give better privacy to each member of the family reinforced two concepts that we constantly seek in our projects, light, and silence. These concepts helped us develop a good ratio between the volumes and the voids of the house, expressing them by using courtyards, balconies, and terraces that optimize air circulation, acoustics, and the entry of natural light into the house.

植被是这个项目的一个非常重要的部分,通过在房子的所有空间产生一个恒定的植被节奏来寻求视觉上的修饰。这种节奏是由沉默组成的,通过绿色的时刻来表达,伴随着居民的整个旅程。

The vegetation is a very important part of this project, seeking to frame the visual finishes by generating a constant rhythm of vegetation in all the spaces of the house. This rhythm is made up of silences that are expressed through green moments that accompany the inhabitant throughout their journey.

房屋的线条被认为是所有这些概念的结果。一组石灰的体量,在其倾斜的粘土屋顶上,与周围的环境保持持续的对话,并停留在灰泥的基础上。这座房子没有忽视场地、习俗和周围的环境,保持了对现代反应的探索。

The lines of the house are perceived as a result of all these concepts. A set of volumes of lime, which in their sloping clay roofs, maintain a constant dialogue with their surroundings and rest on a stucco base. A house that without neglecting the site, the customs, and its surroundings maintains the search for a contemporary response.

Architects: Taller de Arquitectura Miguel Montor
Area : 235 m²
Year : 2020
Photographs :Onnis Luque
Manufacturers : AutoDesk, Adobe, Novaceramic, Trimble, URREA
Design Team : Iván Bustillos, Jessica Young, Felicia Ureña, Zaira Nieto
Clients : Zeus Rivera
Engineering : Ing. Juan José Larios
Landscaping : María Kalach
City : Juriquilla
Country : Mexico