Rue Polonceau 住宅和工作室 ,巴黎, YUA studio d’architecture

该项目包括将巴黎一栋住宅楼的底层和地下室的古老金属车间改造成居住单元。主要目标是找到正确的类型,将建筑的低层部分改造成舒适的住房,并使建筑的底部密集化,而不是像通常情况下的上部。
为了达到这个目的,这个区域的核心已经被清空,以产生一个空隙,一个天井,这增加了开放的可能性,促进用户之间的社会关系,以及绿色植物的存在。三个居住单元,其中一个包括一个建筑办公室,被设计为利用其在建筑内的特殊位置。
第一套公寓利用了院子的下层,其主要的生活空间被组织成U型,围绕着它。通过高而大的开口,居民可以享受到明亮的光线和公寓各部分之间的交叉景观。

The project consists of the transformation of an ancient metal workshop in the ground floor and basement of a housing building in Paris into living units. The main goal was to find the right typologies to transform the lower parts of the building into pleasant housing and to densify a building by the bottom and not, like it is often the case, by the upper part.
To get this, the core of this area has been emptied to generate a void, a patio, which increases the possibility of openings, promotes social relations among their users, and the presence of greenery. Three living units, from which one includes an architectural office, are designed to take advantage of their specific position inside the building.
The first apartment takes profit of the lower level of the courtyard and its main living spaces are organized in U shape around it. Through high and large openings, the inhabitants benefit of luminosity and crossed views between each part of the apartment.

建筑办公室,有一个独立的入口,被放置在上层,由一个开放的楼梯连接,同时也通往屋顶的露台。

The architectural office, with an independent entrance, is placed in the upper level, connected by an open staircase which is, at the same time, leading to a rooftop terrace.

第二间公寓位于街道和院子之间。它的设计确保了这两个立面之间的透明度。

The second apartment is located between the street and the courtyard. Its design ensures the transparency between those two façades.

第三间是一个多方位的L型平面单元,分几层开发,有两个露台,可以看到内部街区的植被。

The third one is a multi-oriented, L shape plan unit, developed in several levels with two terraces taking benefit of long views towards inner block vegetation.

所有的开口、视野和露台的部分都是为了确保最大限度的采光和对每个居民的亲密感。

All the openings, views, and sections of the terraces are made to ensure maximum light and intimacy to each inhabitant.

建筑工作是在现有建筑的非常有限的场地上进行的。一个难题已经产生,以适应现有水平的公共楼梯和现有的混凝土结构与新公寓的建设性元素,改善项目的环境影响。新的和现有的结构共生。

The construction work has been developed in the very constraining site of the existing building. A puzzle has been generated to adapt the existing levels of the common staircase and the existing concrete structure with the constructive elements for the new apartments, improving the environmental impact of the project. New and existing structure cohabitates.

该项目的材料以其原始方面呈现:墙壁和地板上使用了橡木、皮质钢、桦木胶合板、混凝土和水磨石。在某些情况下,这些表面在内部和外部空间之间有连续性,以消除它们的限制,并促进与植被存在相关的外部宜居性。

The materials of the project are presented in their raw aspects: oak, corten steel, birch plywood, concrete, and terrazzo are used on walls and floors. In some cases, those surfaces have continuity between interior and exterior spaces to erase their limits and to promote exterior livability linked with the presence of vegetation.

Architects: YUA studio d’architecture
Area: 280 m²
Year: 2021
Photographs: Luis Díaz Díaz, agence ‘espaces atypiques’
City:Paris
Country:France

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注