Saint Gellért 厅,匈牙利, Építész Stúdió

圣玛格丽特高中的新体育和活动大厅下沉是一个在空间和环境方面的合理决定。大厅的巨大面积减少了一半以上,因此对周围环境的干扰较小,而屋顶则是学校的一个额外的场地。

Sinking the new sports and event hall for Saint Margaret High School was a rational decision both in regard to space and environment. The considerable size of the hall is reduced by more than half, so the surroundings are less disturbed, while the rooftop is an additional field for the school.

新建筑所在的花园过去是由维护良好的梯田构成的,这种特点在第二次世界大战期间失去了。恢复花园的明确坡度和田地的平台,唤起了新巴洛克建筑的这一早已失去的伙伴。

The garden where the new structure stands used to be formed by well-kept terraces, which character was lost during the Second World War. Restoring the garden with a defined slope and a terrace for the field evokes this long lost companion of the Neo-Baroque building.

在功能上,新的大厅也很容易进入学校后面的院子。比赛场地、日常入口和储物柜都在同一水平线上,而观众可以从上面的画廊进入。

Functionally the new hall is also easily accessed on the level of the yard behind the school. The playing field, everyday entrance, and lockers are all at the same level while spectators can enter from the gallery above.

入口区是室外和充满光亮的大厅之间的黑暗夹层,通过开放的外墙,我们不断地与学校保持视觉联系。

Entrance areas are a dark intermezzo between the outdoors and the light-filled hall, where through the open facade we are constantly in visual connection with the school.

使用了简单的材料。将盒子固定在地下并支撑屋顶场地的混凝土结构内衬有木质表面,这在日常使用中是必要的。室外场地的网由镀锌管代替,作为一个朴素的结构在现有学校的详细纪念碑旁边继续存在。

Simple materials were used. The concrete structure that holds the box in place underground and supports the rooftop field is lined with wooden surfaces that were necessary during everyday use. The net for the outdoor field is replaced by galvanized pipes continuing in front of the facade as an austere structure next to the detailed monument of the existing school.

Architects: Építész Stúdió
Year: 2020
Photographs: Gergely Kenéz
Design Team:Zsolt Félix, Tamás Fialovszky, Bálint Gulyás, Gergely Kenéz
City:Budapest
Country:Hungary

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注