Sakuragawa 之家,日本, Suppose Design Office

该地块是一块50平方米的转角地,位于东京板桥区的一个住宅区。

The site is a 50 square meter corner lot situated in a residential area of Tokyo’s Itabashi city.

南面的马路对面是一个公园,有望形成一个可以生动地感受四季的环境。在这里,我们试图建造一个宽阔的住宅,让一对父母、一个孩子、一个祖母和一只狗组成的家庭能够舒适地生活。

To the South, across the road, is a park, promising an environment in which the four seasons can vividly be felt. Here we sought to build an expansive home in which a family of two parents, a child, a grandmother, and a dog would be able to live comfortably.

虽然场地不大,但从一开始我们就想建造一个感觉很大的房子,仿佛连公园都是你自己的。从二楼起居空间的开窗,它的窗台和长椅,让你感觉就像坐在公园里,你可以看到你的孩子在外面玩耍,到分层,让你与家庭成员轻松沟通,让房子里的每个地方都保持联系,我们设计了一个具有安全和宁静感的空间。

Though the site is small, from the the beginning we wanted to build a house that felt big, as if even the park was your own.From the aperture in the 2nd floor living space, with it’s bay windows and bench that make you feel as though you are sitting in the park and where you can keep an eye on your children playing outside, to the split levels that allow you to communicate easily with family members and keep every place in the house connected, we have designed a space with a sense of security and peacefulness.

当然,房子的装饰并不奢华,但我们认为我们已经创造了一个家,在这个家里,人们的生活可以通过彼此的互动而变得更加丰富。

Certainly the house is not lavishly decorated, but we think we have created a home in which people’s lives can be enriched by interacting with one another.

虽然最重视设施和效率的建筑有其价值,但我们认为通过这种强调交流和安全的永恒的设计,你将能在生活中找到新的丰富性。

While architecture that places the most importance on facilities and efficiency has its value, we think with this timeless design that emphasizes communication and security you will be able to find new richness in your life.

Architects: Suppose Design Office
Area : 50 m²
City:ITABASHI
Country:Japan