Sangini 之家,印度,Urbanscape Architects + Utopia Designs

桑吉尼大厦的建筑和设计探索了对其所处的环境和遗产精神的回应方式。这座为Sangini集团设计的办公大楼以灵活的无柱空间的新策略为特征,在城市密集的商业区创造了一个新的城市风险。桑吉尼集团成立于1984年,是一家领先的建筑公司,提供卓越的建筑设计技术。他们位于运河路的新办公大楼的方案被设想为一个即将到来的房地产中心,为其居民提供一个复兴的基础设施和健康的生活方式。乌托邦设计公司与Urbanscape合作,为这栋八层楼的建筑进行了概念设计和内部装修设计。

The architecture and design of Sangini House explore ways to respond to the context and spirit of the heritage in which it stands. This office building for the Sangini group characterizes new strategies for a flexible, column-free space that creates a new urban venture in the city’s dense business district. Established in 1984, the Sangini group is a leading construction firm delivering technical excellence in building design. The scheme for their new office building, located at the Canal Road, is envisioned as an upcoming real-estate epicenter providing a revived infrastructure and a healthy lifestyle for its inhabitants. Utopia Designs collaborated with Urbanscape for architecture and conceptualized and designed the interiors for the eight-storied building.

该项目是一个继承了品牌精神和价值观的高档设计。将设计概念化为雕塑的表现形式,最初的想法是作为一件艺术作品,挑战原型结构系统和建筑的概念。设计意图是创造一个动态的建筑体量,鼓励游客进入建筑。因此,悬臂式楼板打破了传统的网格结构,采用后张式扫地机,与暴露在外的混凝土墙一起被浇筑成结构。

The project is an upscale design that is inherited from the brand’s ethos and values. Conceptualizing the design as a sculptural manifestation, the initial ideas were developed as a work of art that would challenge the archetypal structural systems and the notion of a building. The design intent was to create a dynamic built volume that would encourage visitors to come into the building. Hence, cantilevered floor plates that defy the conventional grid structure with post-tensioned sweeping floors have been cast along with exposed concrete walls that are structural.

家族企业的性质和由此产生的等级制度在空间规划和运动中起着至关重要的作用–一个小的楼板导致它与由两部电梯和一个楼梯组成的垂直核心隔离开来。该建筑的独特设计、独特的轮廓和通过太阳路径分析而采用的适当的方向都是利用了环境因素。带有三维穿孔的石材表皮包裹着核心区,并为其提供遮挡全天刺眼阳光的作用。表皮在五楼和六楼环绕,创造了一个五层高的入口,使人精神振奋。入口是塔楼的私人世界与公共领域相遇的地方,高耸的充满光线的空间调低了规模,使其看起来与楼板相称。

The nature of the family business and the resultant hierarchy plays a crucial role in spatial planning and movement — a small floor plate results in its segregation from the vertical core that comprises two lifts and a staircase. The building’s unusual design, distinctive profile and an appropriate orientation adopted through sun path analysis exploits environmental factors. The stone skin with three-dimensional perforations envelopes the core and provides shade from the harsh sunlight throughout the day. The skin wraps around on the fifth and sixth floor to create an invigorating volume of the five-floor high entrance. The entrance is where the private world of the tower meets the public realm, and the soaring light-filled space tones down the scale, making it look proportionate to the floor plate.

八层结构的丰满空间明显地转变为五层结构。参观者在入口处被引导到一个双高的中庭,并进入一个庭院。充足的日光确保了建筑内的运动清晰明了,为员工提供了生理和心理上的平衡。建筑中其他积极的能源系统手段包括雨水收集和滴水灌溉系统。

The voluptuous space of the eight stories structure transforms visibly into a five-storied structure. Visitors at the entrance are directed along the sweeping skin into a double-height atrium that opens into a court. The inclusion of ample daylight ensures a clarified and celebrated movement through the building, providing a physical and psychological balance to the employees. Other active means of energy systems in the building include rainwater harvesting and drip irrigation systems.

该建筑旨在通过辐射地板和通风系统来满足冷却需求,从而达到绿色铂金评级。桑吉尼之家的内部装修与建筑设计的特点和建筑的意图相呼应。为了忠实于遗产和背景的精神,材料和饰面都保持原始和自然–没有任何装饰性的分层。大部分的天花板和墙壁都是裸露的混凝土,为内部空间提供了一种工业感。桑吉尼之家是一座设计独特的建筑,是城市文化和环保意识的新时代缩影。

The building aims to achieve the green platinum rating with radiant floors and ventilation systems catering to the cooling needs. The interiors of Sangini House echo the character of the architectural design and intent of the building. Staying true to spirit of heritage and context, the materials and finishes are kept raw and natural – devoid of any cosmetic layering. Most of the ceilings and walls are done in exposed concrete, offering an industrial feel to the spaces inside. A rather distinctively designed building, Sangini House is a new-age epitome of urban culture and environmental sensibility.

Architects: Urbanscape Architects, Utopia Designs
Area : 2486 m²
Year : 2019
Photographs :André Fanthome
Manufacturers : AIS, AkzoNobel, Aludecor, Asian Paints, Atul Mahajan, Cera-duravit, Ghanshyam Rathode, Gujarat Sidhee Cement Ltd, ICA Italia, Kolher, Leena Pingale, Mitsubishi Electric, Naishadh Jani, Rahul Popaniya, Saint-Gobain, Utopia Designs
Lead Architect : Dinesh Panwar, Apurva Desai
Structural Consultant : Hiren G Desai, Sai Consultants, Surat
Landscape Design : Chintan and Ashwani Kansara, Chintan Kansara, Ashwani Kansara
HVAC : dbHMS, JAY AIR, Mitsubishi Electric
Electrical Consultant : Abtech Electricals
Interior Design Team : Riddhi, Apurva Desai, Bhavin Swami, Dinesh Panwar, Unnati Patel
Facade Lighting : Lumenatix
Lighting Consultant : Mandala consultants
Architecture Design Team : Vipul Nakrani, Urvakhsh Chichgar, Bhavin Swami, Dishant Patel, Suryaveer Patnaik, Mihir
Lead Interior Designer : Urvakhsh Chichgar, Vipul Nakrani
Façade Stone : Odyssey stone
Lobby Sculpture : Vibhor Sogani
Plumbing : dbHMS
City : Surat
Country : India