香格里拉小木屋是一系列高架山地小木屋中的第一个,旨在为高大的原生林地提供住所。在由100米高的垂直玄武岩面和一条溪流划定的地块上,可以找到各种世纪的树木。

Shangri-la Cabin is the first of a series of elevated mountain cabins designed to populate a tall native woodland. Trees dating various centuries can be found in the plot delimited by a 100-meters vertical basalt face and a stream.

土壤具有丰富的生物多样性,但也描绘了发生在树林中的战斗;大的倒下的树木腐烂并支持新的生命,火山灰层与落下的树枝相结合,随机地重塑水流。在冬季,树冠变薄,允许更多的光线和厚厚的雪渗透进来。

The soil is rich in biodiversity but also depicts the battle occurring in the wood; large fallen trees rotting and supporting new life, layers of volcanic ash combine with fallen branches that randomly reshape the flow of water. In wintertime, the canopy thins allowing more light and thick snow to penetrate.

小木屋向上抬起,类似于一棵寻找光线的树,支撑在一个薄薄的平台上,将对地面的影响降到最低。混凝土平台呈现出倾斜和对立的角度,从坚固的和可预测的地方分离出来。

The cabin lifts upwards similar to a tree in the search for light, buttressing on a thin platform, minimising the impact on the ground. The concrete platform presents oblique and opposing angles, detaching from the sturdy and the predictable.

这个基地被提升到离地面3米高的地方,在那里安装了一个轻型的预制SIP板系统。该系统由一个212毫米的聚苯乙烯核心组成,具有很高的绝缘水平。在小屋的内部,循环继续向上,小的水平差异将每个空间和角落分类;气闸入口、厕所、房间、小厨房和最后的起居室,有一个巨大的玻璃窗朝北,就在天棚上方。

This base is elevated 3 metres above ground where a light prefabricated SIP board system is installed. The system consists of a 212mm polystyrene core, a high level of insulation. In the interior of the cabin the circulation continues upwards with small level differences that categorise each space and nook; the air-lock entrance, the toilet, the room , the kitchenette and finally the sitting room at the end, with a massive glazing facing north just above the canopy.

业主亲自指导施工过程。他们与当地的团队和大家庭一起工作,把建造作为一项家庭活动召集起来;组装金属楼梯和栏杆,安装内置家具和其他杂务,如烧制木板。所有这些工作都是通过多年来在陆地和海上的吊舱原型上进行DIY实验而学会的。

The owners themselves directed the construction process. They worked with a local team and the extended family that summons on occasions to build as a family activity; assembling metal stairs and railings, installing the built-in furniture and other chores such as charring wood planks. All these tasks learnt through years of DIY experimentation on pod prototypes on land and sea.

在材料方面,房子内部使用的是现场砍伐的树木的木板,而外部使用的是遵循烧木原则的炭化松木板。香格里拉小屋是一个合作项目,它将木材与简约和对自然的尊重融合在一起,以大胆的几何和结构建议给漫步者带来惊喜。

In terms of materials, the house is clad inside with timber planks from trees fell on site whereas the exterior is clad with charred pine planks following the yakisugi principle. Shangri-la Cabin is a collaborative project that mingles in the wood with simplicity and respect for nature, surprising the strollers with a bold geometric and structural proposal.

Architects: DRAA, Magdalena Besomi
Area : 45 m²
Year : 2016
Photographs :Felipe Camus, Magdalena Besomi
City:COIHUECO
Country:Chile