Shared Company 餐厅,法国, Brenac & Gonzalez & Associés

前IBM办公大楼位于蒙彼利埃内郊的Pompignane,是蒙彼利埃内郊的一部分。2004年和2007年,Covivio公司购买了该地块,在这个28公顷的地中海景观中,散布着大约10栋办公楼。前Foncière des Régions公司以自然和建筑的敏感融合重新开发了这块巨大的地产,旨在吸引新的技术公司并培育蒙彼利埃自己的 “硅谷”。

The former IBM office complex is located in Pompignane, part of the inner suburbs of Montpellier. The site, purchased in 2004 and 2007 by the Covivio Company, is home to some ten office buildings scattered around this 28-hectare Mediterranean landscape. The former Foncière des Régions Company has redeveloped this vast property in a sensitive blending of nature and architecture, aiming to attract new technology companies and foster Montpellier’s own “Silicone Valley”.

BGA被委托为Orange公司建造一个新的办公园区,并重新设计1983年由建筑师和设计师Marc Held建造的原公司间食堂。他的建筑,在很大程度上受到伽罗-罗马别墅的启发,围绕着两个内部天井,主天井被一个木柱门廊所包围,并由石块和鹅卵石交替组成的墙壁围住。

BGA was commissioned to build a new office campus for Orange and to redesign the former inter-company cafeteria built-in 1983 by the architect and designer Marc Held. His architecture, greatly inspired by Gallo-Roman villas, is organized around two interior patios, the main one being surrounded by a portico of wooden columns and enclosed by walls made of alternating layers of stone blocks and cobblestones.

BGA的干预涉及两个主要部分:首先是修复现场的美丽遗产,悬空的框架、罗马风格的瓦片屋顶、复合外围墙、柱子、木质木工、用砂岩铺成的地面、原始内部结构的混凝土,所有这些都被保留和修复。外围墙也被凿出了宽阔的缝隙,以进一步开放韧皮部,使其与周围校园的壮丽景观相连。从中央庭院的一部分挖出的空洞也将光线引入底层。

BGA’s intervention involved two main parts: first of all, the rehabilitation of the beautiful heritage on the site, overhanging frameworks, Roman-style tile roofs, composite peripheral walls, columns, wooden carpentry, ground paved with sandstone, raw concrete for the original interior structure, with all of this being preserved and restored. Broad gaps have also been cut in the peripheral wall to further open the bastide to the magnificent landscape of the surrounding campus. A hollow dug out of part of the central courtyard also brings light into the ground floor.

此外,拆除了由裸露的煤渣块组成的旧厨房,使得项目得以扩展。新的体量重复了天井系统,容纳了一个商务中心、一个露天剧场、一个联合办公区、当地初创企业的办公室以及健身和保健区。一个agora,一个阳光下的线性区域,作为现有建筑和新建筑之间的联系,将各种项目拉到一起。

In addition, the demolition of the old kitchens, made of exposed cinder blocks, allowed for an extension of the program. The new volume, which repeats the system of patios, houses a business center, an amphitheater, a co-working area, offices for local start-ups, and fitness and wellness areas. An agora, a sunlit, linear area, serves as the link between the existing and the new building, pulling the various programs together.

这个新项目由一连串的户外剧院和种植的露台冠名,向更广阔的景观开放,并由一系列的斜坡连接。在户外空间的节日夜晚,松树、薰衣草、无花果树和茉莉花的香味被午后灼热的阳光释放出来。

This new program crowned by a chain of outdoor theaters and planted terraces opens to the broader landscape and is linked by a series of ramps. Festive evenings in the outdoor spaces are perfumed by fragrances of pine, lavender, fig trees, and jasmine released by the sizzling afternoon sun.

Architects: Brenac & Gonzalez & Associés
Area: 16000 m²
Year: 2020
Photographs: Stefan Tuchila, Sergio Grazia, Vincent Boutin
Structural Engineering: RBS
Landscape:Jean-Michel Rameau
Fluids Engineering:Barnabel
Building Costs Consultant:DAL Eco
City:Montpellier
Country:France

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注