Shironishi 之家,日本,Tomoaki Uno Architects

这座房子被规划在名古屋城堡附近的一个地点。客户的主要要求是有两个或更多的停车位和一个大露台,以便家人可以享受烧烤。从场地的大小来看,Piloti是不可避免的。

The house was planned on a site near Nagoya Castle. Clients’ main requests were two or more parking spaces and a large terrace where family could enjoy barbecue. Piloti was inevitable from the size of the site.

之后,如何确保一个有隐私的大露台,以及为三个小儿子提供一个未来的儿童房,是这个计划的主要问题。我找到的计划将楼梯放在房子的中心,以达到最短的顺序。

After that, how to secure a large terrace with privacy and a future children’s room for the three young sons was a major issue in this plan. The plan I found placed the stairs in the center of the house for the shortest sequence.

因此,楼梯在房子的中心,所以它的设计更具有标志性。一步一步地把木块加工出来,堆成一个螺旋形的楼梯。通过制作Piloti的厚壁柱子和露台上突出的阳台,我创造了一个只能由混凝土制成的残酷的建筑。

Therefore, the staircase is at the center of the house, so it has a more iconic design. One step at a time, the blocks of wood were machined out and piled up into a spiral staircase. By making the thick walled columns in Piloti and the balconies protruding on the terrace, I created a brutal architecture that can only be made of concrete.

Architects: Tomoaki Uno Architects
Area : 105 m²
Year : 2015
Architect In Charge : Tomoaki Uno Architects
Design Team : Tomoaki Uno Architects
City : Nagoya
Country : Japan