Silvina 和Omar 之家,阿根廷, IR arquitectura

西尔维纳和奥马尔的房子曾经是布宜诺斯艾利斯大都市地区典型的乡土模型之一。它在城市的插入方面是沉默的,在单层的布局上是简单而紧凑的,把一部分土地释放到后面,平坦的屋顶直接与邻近的树顶和后面密集的植被相关。

Silvina and Omar’s house used to be one among the typical vernacular models in the metropolitan area of Buenos Aires. Silent as to its urban insertion, simple and compact in its layout on a single level, releasing a portion of the lot to the back, a flat roof directly related to the tops of the neighboring trees and dense vegetation at the back.

时间的自然衰减和生活方式概念的改变,再加上需要在房产上增加一个出租单元,鼓励业主委托进行一个项目。

The natural decay of time and a change in the conception of the way of living, coupled with the need to add a rental unit to the property, encouraged the owners to commission a project.

考虑到所表达的需求和现有建筑的价值属性,新房子被制定为现有房子的补充,不仅在功能方面,而且在其管理和能源消耗方面,以及客户的经济性方面。

Considering the expressed needs and the attributes to value from the existing construction, the new house is formulated as a complement to the existing house, not only in functional terms, but also in terms of its management and energy consumption, and the very economy of the client.

底层的最小干预让位于开放的视角,恢复了对小的和角落的表面的使用。导致最初干预的空间的最佳利用与平坦的屋顶一起支持了新的房子,它使用了原车库的一部分来定位其通道楼梯,并在底层的屋顶上布局。所选择的建筑系统是轻质的,以避免对基地的结构稳定性造成风险。屋顶是在一个可以回收雨水的天沟。该方案的分布被组织成三个片区,构成了一个朝向街道的关系梯度,通过一系列的小开口到达背面的立面,在这些小开口上生长着原有的植被,从而确保楼下花园的私密性和根据季节需要的有效光线通道。除了水回收系统外,新作品还为两个住房单元提供了一个太阳能热预热系统,并大大改善了第一栋房子的热力学效率。

Minimal interventions on the ground floor gave way to open perspectives, recovering the use of small and cornered surfaces. The optimal use of space that led to the initial intervention in conjunction with the flat roof supported the new house, which uses a portion of the former garage to position its access staircase, and is laid out across the roof of the ground floor. The chosen construction system is lightweight, so as not to risk the structural stability of the base. The roofs are in a gutter that allows to recover rainwater. The distribution of the program is organized into three slices that make up a relational gradient towards the street, reaching the back facade with a series of small openings over which the original vegetation grows, thereby ensuring the privacy of the garden downstairs and an efficient passage of light according to seasonal needs. In addition to the water recovery system, the new piece provides a solar thermal preheating system for both housing units, and considerably improves the thermodynamic efficiency of the first house.

每一个人都认识到自己在另一个人身上的属性,它们被共享和改进,而不会假装与对方太过相似或太少。

Each one recognizes its attributes on the other, they are shared and improved without pretending to resemble each other too much or too little.

Architects: IR arquitectura
Year: 2013
Photographs: Federico Cairoli
Structures:IR arquitectura
Building Services:IR arquitectura
City:Buenos Aires
Country:Argentina

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注