SL公寓,葡萄牙里斯本,MMV

公寓SL位于葡萄牙里斯本,由MMV设计。这个在葡萄牙里斯本的第一个项目是由一个每年只在这个国家呆几周的巴西家庭提出的。该项目以一种纯粹和极简主义的语言,构思在一栋经过改造但尊重原始的老建筑中。该方案最初建议通过其长度在社交和亲密区域之间划分出一个非常清晰的区域。社会空间相互融合,确保了它们之间的振幅。
厨房也整合在客厅中,通过木工滑动板可以开启和关闭。和社交区域一样,公寓的私密区域有一种简单的语言:几件家具和与公寓其他部分相同的装饰,比如社交区域重复使用的橡木地板。家具部分是在欧洲古董店里精心挑选的,部分是当代家具。组成项目的艺术收藏是客户收藏的一部分。

Apartment SL is a minimal interior located in Lisbon, Portugal, designed by MMV. This first project in Lisbon, Portugal, was requested by a Brazilian family who spend only a few weeks a year in the country. With a pure and minimalist language, the project was conceived in an old building that went through a retrofit but respecting the original openings. The plan originally suggested a very clear division between the social and intimate areas through its length. The social spaces were integrated with each other ensuring amplitude between them.
The kitchen, also integrated in the living room, can be opened and closed by means of carpentry sliding panels. As well as the social part, the intimate area of the apartment has a simple language: few pieces of furniture and the same finishes as the rest of the apartment, such as the oak floor which is also repeated in the social area. The furniture has been carefully chosen partly in European Antique shops and partly in contemporary pieces. The art collection that composes the project is part of the clients’ collection.

Design:MMV
Photograph:Ricardo Oliveira Alves