这个项目是为一对50多岁的夫妇建造一个小型住宅。由于场地位于一个过度拥挤的地区,客户要求房子在屋内创造一个宽敞的感觉,而不是向外开放。

This project was to build a small residence for a couple in their 50s. As the site was located in an overcrowded area, the client requested a house that creates a spacious feel inside the house, instead of being open to outside.

平面构成非常简单:客厅在中心,其他空间与之相连。

The plane composition is very simple: the living room at the center and the other spaces connected to it.

我们试图通过刻意考虑和设计每个房间在小空间的串联中的体积,创造出视觉上的宽敞感。

We tried to create a visually spacious feel by deliberately considering and designing the volume of each room in the string of the small space.

在客厅里,高高的屋檐天花板与来自顶灯的光线有关,给人留下了内向空间的印象。

In the living room, the high gable ceiling associated with light from the top light impresses the inward space.

与客厅平行的拉长的空间被规划为反映客户的品味。柱子的排列给人一种按目的分隔空间的视觉效果。

The elongate space parallel to the living room is planned to reflect the client’s taste. The columns are arranged to give a visual effect of separating the space by the purpose.

这些柱子和木工作品,以及面对它们的沙发装置,是空间构成的一部分,产生了空间的韵律。

These columns and carpentry works, together with the sofa fixture faced with them, are part of the spatial composition, generating a rhythm to the space.

与客厅相连的餐厅工作室的特点是,它的设计带来了材料的吸引力。

The dining atelier connected to the living room is characterized by the design that brings out attraction of the material.

我们相信,通过将各种元素混合在小空间中,我们已经成功地创造了一个具有广阔外观的空间。

We believe that we have successfully created the space with an expansive appearance by incorporating various elements mixed together in the small space.

Architects: FORM | Kouichi Kimura Architects
Area : 80 m²
Year : 2013
Photographs :Kei Nakajima
City:AICHI
Country:Japan