Sorimachi House,日本横滨,Tayaya

尽管靠近横滨市中心,但这座独立式住宅位于氛围宁静且有许多斜坡的住宅区。三个主要主题是与道路的关系,三维家庭场所以及大量使用树木的空间。从起居室,餐厅,日式房间,二楼的办公桌,每层的窗户,通过道路出来的视觉感觉,通过将道路视为开放空间而获得的在建筑物周围散布花园的感觉以及围绕场地的三个侧面我们仔细计划了与公路的关系。从一楼的LDK,经过楼梯,到平台的阅读空间,再到二楼的书桌空间,再到二楼的书桌空间,家庭位置在三维上相连。该关系还在三个维度上扩展。根据政府规定,该场所必须具有一定的防火等级。根据防火线调整墙壁的位置,以便可以使用木制配件,仔细检查能尽可能显示树木的规格,并使表示的结构材料大于一定尺寸以具有足够的耐火性能这是一栋房子,您可以在保护树木的同时感受到树木的温暖。

Despite being close to the center of Yokohama, this detached house is located in a residential area with a calm atmosphere and many slopes.The three main themes are the relationship with the road, the three-dimensional family place, and the space that makes heavy use of trees.From the living room, dining room, Japanese-style room, the second floor desk, the windows on each floor, the visual feeling of getting out through the road, the feeling of spreading the garden around the building obtained by treating the road as an open space, and surrounding the three sides of the site We planned the relationship with the road carefully.From the LDK on the first floor, through the stairs, the reading space on the landing, to the desk space on the second floor, to the desk space on the second floor, the location of the family is connected in three dimensions. From the LDK, which is in contact with the ground, to the view of the second floor desk through the atrium, the outside The relationship also expands in three dimensions.This site is required to have a certain level of fire resistance according to government regulations. Adjust the wall position according to the fire spread line so that wooden fittings can be used, carefully examine the specifications that can show the tree as much as possible, and make the structural material of the representation more than a certain size to have sufficient fire resistance performance It is a house where you can feel the warmth of trees while securing it.

Location: Yokohama, Kanagawa
Use: Private house
Design: Takaya Tawa + Akihiko Inari Architecture Laboratory
Contact: Hiroyuki Suginaka, Mayumi Suginaka
Structural design: Ryota Shimizu structural design studio
Construction: Hayama Corporation
Photo: Otake Osuke, Tawa Roya
Site area: 148.0㎡
Building area: 68.2㎡
Total floor area: 122.3㎡
Structure scale: Wooden 2 stories
Completion: June 2019