Space Needle 翻修,美国,Olson Kundig

奥尔森-昆迪格公司已经公布了世纪项目,这是由该公司的设计负责人艾伦-马斯金监督的对西雅图标志性的太空针塔进行的敏感改造。马斯金的设计在各方面都是为了扩大视野。拆除墙壁、障碍物和地板,用结构性玻璃取代它们,创造了一个显著更新的游客体验。

Olson Kundig has unveiled the Century Project, a sensitive renovation of Seattle’s iconic Space Needle overseen by Alan Maskin, Design Principle of the firm. Maskin’s design is, in all ways, about expanding views. Removing walls, barriers and floors and replacing them with structural glass created a dramatically updated visitor experience.

马斯金的新设计比以前多了196%的玻璃,为太空针塔的130万年游客提供了一种物理和情感体验,即普吉特海湾、西雅图市和太空针塔本身的令人敬畏的景色。新的多层塔楼设有 “望远镜”–世界上第一个也是唯一一个旋转的玻璃地板。参观者在 “望远镜 “上可以行走、站立或坐在玻璃地板上,悬浮在城市上空500英尺处,欣赏到太空针塔外部结构和电梯的前所未有的美景。

With 196% more glass than before, Maskin’s new design gives the Space Needle’s 1.3 million annual visitors a physical and emotional experience defined by awe-inspiring views of Puget Sound, the city of Seattle and the Space Needle itself. The new, multi-level tower features “The Loupe” – the world’s first and only revolving glass floor. Visitors to “The Loupe” can walk, stand or sit on the glass floor suspended 500 feet above the city, taking in never-before-seen views of the Space Needle’s exterior structure and elevators.

为地板旋转提供动力的新动能机制也首次显现,延续了奥尔森-昆迪格揭示动能系统内在之美的传统。在更高的地方,即520英尺的楼层,游客走下电梯,迎接他们的将是完全无遮挡的全景。马斯金的设计通过新的玻璃门和无缝的地板到天花板的玻璃板扩大了各个方向的视野。

The new kinetic mechanism powering the floor’s rotation is also visible for the first time, continuing Olson Kundig’s legacy of revealing the inherent beauty of kinetic systems. Higher up, at the 520-foot level, visitors will step off elevators to be greeted by a completely unobstructed panorama. Maskin’s design expands views in all directions with new glass doors and seamless floor-to-ceiling glass panels.

在外面,观景台上的铁丝笼和部分墙壁已被11乘7英尺的玻璃结构屏障取代,并配有整体玻璃长椅。这些 “Skyrisers “使客人可以靠着玻璃板滑动,体验漂浮在城市上空的感觉。由于每块玻璃板之间没有墙壁、接缝或夹层,客人现在可以享受到不间断的城市和其他地方的景色。

Outside, the wire caging and partial walls on the observation deck have been replaced with 11-by-7-foot structural glass barriers with integral glass benches. These “Skyrisers” allow guests to slide back against the glass panels to experience the feeling of floating above the city. With no walls, seams or mullions between each glass panel, guests can now enjoy uninterrupted views of the city and beyond.

一个新的大楼梯通过从太空针塔的核心部分悬挑出来的一个开放的圆形楼梯将上下两层连接起来。在弯曲的钢玻璃楼梯的底部是 “微积分”,一块19乘11英尺的浮动玻璃,首次显示了太空针塔的上部结构,以及电梯和它们的上升和下降的配重。

A new grand staircase connects the upper and lower levels via an open circular stairway cantilevered out from the Space Needle’s core. At the base of the curved steel-and-glass stairway is “The Oculus”, a 19- by-11-foot piece of floored glass that reveals the Space Needle’s superstructure for the first time, as well as the elevators and their ascending and descending counterweights.

虽然从外观上看,具有地标意义的太空针塔没有什么变化,但更新的建筑系统和大幅提升的游客体验将太空针塔带入了未来,为子孙后代保留了其遗产。该项目旨在获得LEED®商业室内装修金奖认证,目前已向公众开放。

While the landmarked Space Needle appears materially unchanged from the outside, updated building systems and the dramatically enhanced visitor experience bring the Space Needle into the future, preserving its legacy for generations to come. The project is targeting LEED® Gold for Commercial Interiors certification and is currently open to the public.

Architects: Olson Kundig
Year : 2019
Photographs :Hufton + Crow
Construction : Seneca Group, Hoffman Construction Company, Herzog Glass and Breedt Production Tooling & Design
Engineering : Front, Fives Lund, Arup, Magnusson Klemencic Associates, Olson Kundig
Design Team : Naomi Mason, Alex Fritz, Alan Maskin, Laina Navarro, Hayden Robinson, Blair Payson, Crystal Coleman, Marlene Chen, Julia Khorsand
City : Seattle
Country : United States