Sunset 之家,巴西, ARKITITO Arquitetura

太阳之家拥有优越的地理位置,紧邻著名的太阳之家广场,这个场景因行使凉亭的功能而广受好评,是保利人最喜欢的欣赏日落的地方之一。位于Alto de Pinheiros区的Casa Por do Sol是一座独栋别墅,为一对夫妇和他们的两个女儿设计。

With a privileged location, the Por do Sol house is next to the famous Por do Sol square, a scene that has been widely acclaimed for exercising the function of a gazebo, being one of the favorite places of paulistas to admire the sunset. Located in the Alto de Pinheiros district, Casa Por do Sol is a single-family house designed to house a couple and their two daughters.

建筑师也是房子的居民,他在构思这个项目时,提出了对传统住房模式的颠覆,选择将卧室分配在较低的楼层,而将生活区分配在上面的楼层,从而在私密的区域提供更大的隐私,同时在最互动的环境中有利于晚间的景观。

The architect, also a resident of the house, conceived the project by proposing an inversion of the patterns of traditional housing, choosing to allocate the bedrooms on the lower floor and the living areas on the floor above, thus providing greater privacy in the intimate areas while favoring the late afternoon view in the most interactive environments.

房子的高度适中,尊重土地的不规则形状,并向西开放其外墙,使居民能够从正面欣赏日落。热舒适度和声学性能反映在设计技术中,与生态概念对话,从而创造了一个符合更可持续的住房前提的环境。由于整个外部区域的排水与屋顶的坡度相结合,该房屋将100%的雨水引导到一个容量为6000升的蓄水池中,从而考虑到水资源的合理和平衡使用。

Of medium hight , the house respects the irregular shape of the land and opens its facade to the west, allowing residents to enjoy the sunset from the front. Thermal comfort and acoustic performance are reflected in the design techniques, dialoguing with ecological concepts, thus creating an environment that corresponds to the premises of more sustainable housing. With the entire external area draining in combination with the slope of its roof, the house guides 100% of the rainwater to a cistern with a capacity of up to 6,000 liters, thus contemplating the rational and balanced use of water resources.

该项目寻求利用功能和美学的结合,以便以可持续的方式实现最大的声学和热学性能。举例来说,房屋的屋顶设计是为了定义阳台的空间性,其倾斜度的设计是为了在冬季优先考虑自然光的入射,同时也保护房间不受夏季过度阳光的影响。由于有30厘米的缝隙,扣板还允许轻松地交叉通风,并鼓励热空气在其最高端排出。

The project seeks to take advantage of the combination of function and aesthetics in order to achieve maximum acoustic and thermal performance in a sustainable way. As an example, the roof of the house is designed to define the spatiality of the balcony and its inclination is designed to prioritize the incidence of natural light in winter, in the same way that it protects the room from excessive summer sun. With a 30cm gap, the buckram also allows for easy cross ventilation and encourages the exit of hot air at its highest end.

材料的选择也是为了提供最佳的热性能。整个项目选择了中性的圣戈班栖息地玻璃,以确保对紫外线的保护,并减少70%的热量进入环境中。同样,景观设计项目也力求确保减少热量,使用不同的植被来满足房屋的需求,因此,在西面的立面,一排香蕉树起到了自然垂直风的作用,在末端为卧室立面遮阳。 下午。

The choice of materials was also aimed at providing the best thermal performance. The use of neutral Saint-Gobain habitat glass was chosen throughout the project, ensuring protection against UV rays and reducing the entry of heat by 70% into the environments. Likewise, the landscaping project also sought to ensure heat reduction, using different vegetation that responds to the needs of the house, thus, on the west façade, a row of banana trees acts as a natural vertical breeze, shading the bedroom façades at the end. pm.

通过混合施工系统,选择了不同的元素,在施工中寻求更好的效率和敏捷性,这使得工程在短短9个月内完成。使用了出现在底层的立方体板,不需要衬里,保证了更粗暴和可持续的美学,这是用可重复使用的塑料形式而不是木质形式制作。

With a mixed construction system, it was chosen different elements that sought better efficiency and agility in construction, which allowed the work to be completed in just 9 months. Cube slabs that appear on the ground floor and disregard the need for a lining were used, guaranteeing a more brutalist and sustainable aesthetic, which was made with reusable plastic forms instead of wooden ones.

Architects: ARKITITO Arquitetura
Area : 450 m²
Year : 2019
Photographs :João Morgado
Manufacturers : Al Frame, Art Vênite, CSN, Caixilhos EBL, Cortesia Concreto, Deca, Gerdau, Global Pisos, Grupo ABK, Lajes Itaim, MICROXCOLOR, SSA Andaimes, Serralheria Metalcema, Serralheria santo guilherme, Severino Vidros
Architects In Charge : Chantal e Tito Ficarelli
Project Team : Larissa Ragaini, Dayane Melo, Mariana Olha, Aurélio Barros e Caroline Cursino
Clients : Tito Ficarelli
Engineering : Marcelo Mello
Landscape Design : Olivia Uliano – Livthenature
Consultant & Builder : Estrutura 3TX
City : Alto de Pinheiros
Country : Brazil