T-House New Balance品牌空间,日本东京,Schemata Architects

T-House是一个位于日本东京的极简主义空间,由Schemata建筑事务所设计。这个项目的目标是拆除Kawagoe的一个旧的“库拉”(日本传统仓库),将组件运到场地并重新组合,创造一个新的空间。客户的计划不是简单地在基地上重新组装结构,而是在基地上建造一个新的结构,并在内部重新组装Kawagoe的结构框架。
建筑师担心它最终会看起来像博物馆里陈列的一幢古老的民居,于是开始构思这个项目,同时质疑它的仿造性。T-HOUSE是新百伦能源项目的一部分,在推动品牌向前发展方面发挥了主动作用。日本之所以能在世界众多国家中脱颖而出,不仅是因为它精湛的工艺得到了高度的认可,更因为它被认为是亚洲的战略枢纽之一。

T-House is a minimalist space located in Tokyo, Japan, designed by Schemata Architects. The goal of this project was to dismantle an old “kura” (Japanese traditional warehouse) in Kawagoe, transport the components to the site and reassemble them to create a new space. Instead of simply reassembling the structure on the site, the client’s plan was to build a new structure on the site and reassemble the structural framework of kura inside it.
The architects were concerned that it might end up looking like an old folk house displayed in a museum, and started developing ideas for the project while questioning its fakeness. T-HOUSE is a new space established as part of New Balance’s Energy Project, which takes the initiative in driving the brand forward. Japan was selected among many countries in the world not only because it is highly recognized for its excellent craftsmanship, but also because it is considered as one of the strategic hubs in Asia.

建筑师:Nagasaka先生/ Schemata Architects + ondesign Partners
项目团队:内田彩美 大野上野 康孝大西
地点:东京都中央区日本桥滨町3-9-2
用途:1F商店和美术馆/ 2F办公大楼
合作:ENDO Lighting Corporation(照明)
编号楼层:地面2层
总建筑面积:123.08m²(1F 71.54m²/ 2F51.54m²)
结构类型:钢
竣工时间:2020年6月/
开业时间:2020年7月/
摄影: Kenta Hasegawa