Tacuari 之家,阿根廷, moarqs

该作品位于布宜诺斯艾利斯市中心的南部边缘,在Barracas社区,在艺术区内,与San Telmo和Constitución社区交界。现行城市规划法中的分区是APH 1 14。根据1920年8月4日的 “Aguas Argentinas “计划,现有的房子是在1920年之前。我们打算在恢复和修复建筑作品的前提下进行干预,寻求重新评估其作为城市环境一部分的象征性特征,特别考虑到对当代家庭使用的改造,保持其特征。

The work is located on the southern edge of downtown Buenos Aires, in Barracas neighborhood, within the arts district, on the border with the neighborhoods of San Telmo, and Constitución. The zoning in the current urban planning code is APH 1 14. The existing house is before 1920, according to “Aguas Argentinas” plan dated August 4, 1920. We intend to intervene with the premise of the recovery and restoration of the architectural piece looking for the revaluation of its symbolic character as part of the urban context, considering with special valuation the adaptations for contemporary domestic use, maintaining its character.

现有的建筑是一个出租屋,类型为 “casa chorizo”,围绕着两个院子组织。这种类型的房子有一个面向街道的单元,其他房间在街区的内部出租。在主屋中,我们发现了最好的建筑质量和更多当时特有的装饰细节,如铁制品、抹灰制品的细节等。因此,干预措施包括保留第一个天井周围的房间作为新房子的社交区,拆除后面的房间,这些房间的状况很差,以形成一个新的花园和游泳池。这个项目决定也产生了对街区中心的肺部城市空间的扩展,并将增加自然吸水的地形。在上层的新建筑的建设,在前面,从官方线路上移开,以便从街上看不到。

The existing building was a rental house, typology “casa chorizo”, organized around two courtyards. This typology presents a housing unit facing the street and other rooms for rent in the interior of the block. In the main house, we found the best construction quality and more details of the characteristic finishing of the time, such as ironwork, details of plasterwork, etc. The intervention, therefore, consists in conserving the rooms around the first patio as the social area of the new house, demolishing the back rooms, which are in very poor condition, to generate a new garden and swimming pool. This project decision also generates an expansion of the urban space of the lung in the center of the block and will increase the natural absorbent terrain. The construction of the new building on the upper floor is removed, on the front, from the official line so as not to be visible from the street.

新的干预是在不模仿原来的建筑形式或历史语言的情况下进行的。它是用金属结构的轻型干燥系统建造的。卧室向北开放,80厘米深的屋檐下有一个摆动的百叶窗系统,可以在夏天产生必要的太阳能保护,而在冬天允许太阳能增益。所有的地板,包括石灰质的和木质的,都被恢复和复原了。传统的装置得到了太阳能电池板发电和卫生用水加热的热能板的补充。

The new intervention was carried out without imitating the original construction forms or the historical language. It was built with a light dry system with metal structure. The bedrooms open to the north and an eave 80cm deep with a system of swinging shutters allow generating the necessary solar protection for summer and allowing solar gain in winter. All floors, both calcareous and wood, are recovered and restored. The traditional installations are complemented with solar panels for the electric generation and thermal panels for the heating of sanitary water.

Architects: moarqs
Area: 383 m²
Year: 2018
Photographs: Albano Garcia, Javier Agustin Rojas
Manufacturers: 3M, Knauf, A.D. Barbieri, Ariston, BGH, Hunter Douglas Perú, Paneles solares Solartec, Saint Gobain Isover, VASA
Lead Architect: Ignacio Montaldo
Associate Architect:Ángel Tundis
Design Team:Jerónimo Bailat, Sofia Tomaselli
Lighting:Veronica La Cruz
MEP:MMO. Eduardo Gamulin.
City:Barracas
Country:Argentina

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注